Να ανοίξουν οι λογαριασμοί στην Ελβετία

Να ανοίξουν οι λογαριασμοί πολιτικών προσώπων στην Ελβετία ζητά η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη, σε επιστολή που απέστειλε σήμερα στον πρόεδρο της Βουλής κ. Φίλιππο Πετσάλνικο.Αναφερόμενη στο θέμα που έχει ανακύψει με τις καταθέσεις πολιτικών προσώπων στην Ελβετία

και τον ουσιαστικό έλεγχο των «πόθεν έσχες» των πολιτικών προσώπων και  όσων διετέλεσαν υπουργοί από την μεταπολίτευση και μετά, η κα Μπακογιάννη προτείνει να δημοσιευτούν και να αναρτηθούν στο διαδίκτυο το «πόθεν έσχες» όλων των βουλευτών και οι σχετικές δηλώσεις  της πρώτης χρονιάς εκλογής τους στο Κοινοβούλιο.

Παραλληλα, να εξουσιοδοτηθεί το Κοινοβούλιο να ερευνήσει και να ανοίξει πιθανούς λογαριασμούς πολιτικών προσώπων στην Ελβετία.

Η κα. Μπακογιάννη τονίζει ότι «δεν θεωρούμε ότι είναι ατιμωτικό να γίνει ο σχετικός έλεγχος, γιατί το πιο ατιμωτικό είναι η άποψη που κυριαρχεί ότι όλοι κάτι έχουν να κρύψουν». Επίσης σημειώνει ότι από τα μέσα της δεκαετίας του 1990 έχει δώσει σχετική εξουσιοδότηση για να ανοίξουν οι προσωπικοί τραπεζικοί λογαριασμοί της οπουδήποτε.
Πηγή:www.capital.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα