Ν. Βαλαβάνη: Αισιόδοξη ότι η κυβέρνηση θα τα καταφέρει

Αισιόδοξη ότι η κυβέρνηση θα τα καταφέρει, παρά το ότι «μας κρατάνε από τον λαιμό, από την άποψη της πιστωτικής ασφυξίας που μας έχουν επιβάλει» εμφανίστηκε η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών, Νάντια Βαλαβάνη, μιλώντας στο Star.

«Τον Φεβρουάριο καταποντίστηκαν τα έσοδα, τον Μάρτιο όμως είχαμε μια πρωτοφανή αύξηση 13,3%» είπε η κ. Βαλαβάνη.

Η ρύθμιση για την «εκούσια καταβολή οφειλής εκτός ρύθμισης», απέφερε το συνολικό ποσό των 147.034.038 εκατομμυρίων ευρώ. Η πλειονότητα των
φορολογουμένων που συμμετείχαν ήταν άνθρωποι με ιδιαίτερα χαμηλά εισοδήματα είπε η κ. Βαλαβάνη.

Αναφερόμενη στα έξι νομικά πρόσωπα, που κατέβαλαν ποσά άνω του 1.000.000, σημείωσε πως πρόκειται για μεσαίες επιχειρήσεις, για έναν συνεταιρισμό σούπερ μάρκετ και για μια Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων που με αυτό τον τρόπο αποπλήρωσαν τις συνολικές φορολογικές τους υποχρεώσεις προς το Δημόσιο.

Η κ. Βαλαβάνη αναφέρθηκε, επίσης, στην αλλαγή του νόμου για τον ΕΝΦΙΑ στο δεύτερο εξάμηνο του 2015, μετά την αναμόρφωση των υφισταμένων αντικειμενικών αξιών.

Σημείωσε πως επιτροπή υπηρεσιακών παραγόντων ήδη επεξεργάζεται προτάσεις για τη ρύθμιση των αντικειμενικών αξιών το αμέσως επόμενο διάστημα.

Αναφερόμενη στην αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά, τόνισε ότι δεν υπάρχει διάσταση απόψεων στην κυβέρνηση για το θέμα, σημειώνοντας ότι γίνονται συζητήσεις.

«Εγώ διατηρώ τις απόψεις μου ότι τα νησιά όπως η Μύκονος και η Σαντορίνη, δεν μπορεί να είναι σε ειδικό φορολογικό καθεστώς... Γίνονται συζητήσεις για το αν θα γίνει σε αυτά τα δύο νησιά αύξηση στον ΦΠΑ, αλλά υπάρχουν νομικά προβλήματα, εξετάζουμε να δούμε αν σε κάποιες περιπτώσεις αυτό μπορεί να γίνει», σημείωσε η αν. υπουργός.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα