Μουντομπάσκετ: Χάλκινο μετάλλιο η Γαλλία

Την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ισπανίας κατάκτησε η Γαλλία, η οποία επικράτησε με 95-93 της Λιθουανίας στο «μικρό τελικό» της διοργάνωσης.

Έναν χρόνο μετά το χρυσό μετάλλιο στο Ευρτωμπάσκετ της Σλοβενίας, η εξαιρετική ομάδα της Γαλλίας ανέβηκε στο βάθρο και στο Μουντοσμπάσκετ, για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού.

Μπορεί οι «τρικολόρ» να βρέθηκαν πίσω στο σκορ 80-77 στο τελευταίο

πεντάλεπτο, εντούτοις με σερί 7-0 προηγήθηκαν 84-80 και κατάφεραν να φτάσουν στη νίκη, που τους χάρισε την τρίτη θέση στη διοργάνωση στα γήπεδα της χώρας της Ιβηρικής χερσονήσου.

Οι Λιθουανοί μείωσαν 15'' πριν τη λήξη σε 86-85 και στα 12''' 88-87, ωστόσο, ο Ερτέλ ήταν ψύχραιμος στις βολές και με 4 διαδοχικούς πόντους κράτησε «όρθια» της Γαλλία και την οδήγησε στη νίκη.

Απόλυτος πρωταγωνιστής της ομάδας του Βενσάν Κολέ, όπως και στον χθεσινό ημιτελικό με τη Σερβία, ήταν ο Νικολά Μπατούμ. Ο φόργουορντ του Πόρτλαντ πέτυχε 27 πόντους, συνολικά στα δύο τελευταία ματς 62.

Από το συγκρότημα του Γιόνας Καζλάουσκας μακράν κορυφαίος ήταν ο σέντερ του Τορόντο, Γιόνας Βαλανσιούνας, που τελείωσε το ματς με 26 πόντους.

Keywords
Τυχαία Θέματα