Μουντιάλ-3ος όμιλος: Κολομβία-Ακτή Ελεφαντοστού

Την ευκαιρία να προκριθούν από σήμερα έχουν Κολομβία και Ακτή Ελεφαντοστού, καθώς όποια από τις δύο πάρει το τρίποντο παίρνει και το εισιτήριο για την φάση των "16".

Οι «Ελέφαντες» αναζητούν την πρώτη πρόκριση τους από τους ομίλους, μετά τις αποτυχημένες προσπάθειες το 2006 και το 2010. Είναι η τελευταία ευκαιρία Ντρογκμπά, Γιάγια Τουρέ και Ζοκορά για να αποδείξουν κι έμπρακτα σε μεγάλη ποδοσφαιρική διοργάνωση πως έχουν τη δυνατότητα διάκρισης, έστω κι αν η καριέρα τους έχει αρχίσει να δύει. Ο συγκεκριμένος αγώνας, ασφαλώς και ενδιαφέρει άμεσα και την Ελλάδα,

καθώς σε περίπτωση νίκης επί της Ιαπωνίας πέντε ώρες αργότερα, το επιθυμητό αποτέλεσμα είναι να επικρατήσουν οι Αφρικανοί, έτσι ώστε η πρόκριση να κριθεί με τους αυτούς στην τελευταία αναμέτρηση του ομίλου.

Από μία σημαντική απώλεια έχουν οι δύο αντίπαλοι καθώς για τους «καφετέρος» νοκ-άουτ έχει βγει ο Κάρλος Μπάκα ενώ λαβωμένος από τους «ελέφαντες» είναι ο Για Κόναν. Αντίθετα ο Σαμπρί Λαμουσί μπορεί να υπολογίζει στον αμυντικό Αρτούρ Μπόκα που ξεπέρασε τον τραυματισμό του στο ματς με την Ιαπωνία ενώ από την πλευρά του ο Αργεντινός προπονητής της Κολομβίας, Χοσέ Πέκερμαν, μπορεί να υπολογίζει και στον έμπειρο Φρέντι Γκουαρίν που εξέτισε την τιμωρία του στο ματς της πρεμιέρας με την Ελλάδα.

Δεν υπάρχει παρελθόν ανάμεσα στις δύο ομάδες και την πρώτη μονομαχία τους θα διευθύνει ο Άγγλος, Χάουαρντ Ουέμπ.

Keywords
Τυχαία Θέματα