Μονομερής νομοθετική λύση αν δεν υπάρχει συμφωνία

Η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να προχωρήσει σε μονομερή νομοθετική λύση για την άρση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί συμφωνία με την τρόικα, δήλωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Θανάσης Σκορδάς. Επανέλαβε ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να προστατευθεί η πρώτη κατοικία των «οικονομικά αδύναμων» και πως η προστασία του συνόλου της ακίνητης περιουσίας για δάνεια έως 200.000 ευρώ δεν πρόκειται να διατηρηθεί, καθώς είναι «υπερβολή» να υπάρχουν
προστασίες για ακίνητα πέραν της πρώτης κατοικίας.

Εντός της εβδομάδας αναμένεται στη Βουλή, το νομοσχέδιο για τον ενιαίο φόρο ακινήτων. Σύμφωνα με τα ΝΕΑ το νομοσχέδιο επιβάλει φόρο 2-13 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο για τα σπίτια, 3 έως 9 ευρώ το στρέμμα για τα οικόπεδα και 1 ευρώ το στρέμμα για τα αγροτεμάχια.

Επιστρέφει αύριο στην Αθήνα η τρόικα για τη συνέχιση της αξιολόγησης, με την επίτευξη μιας συμφωνίας να μην φαίνεται πάντως ορατή ως το τέλος του έτους. Χωρίς να έχουν εκπληρωθεί όλα τα προαπαιτούμενα, συνεδριάζει σήμερα και το Eurogroup, όπου θα κρινόταν η εκταμίευση της δόσης του ενός δισεκατομμυρίου ευρώ. Η Αθήνα περιμένει την απάντηση της τρόικας στο σχέδιο για τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα.

«Οι κυβερνήσεις παριστάνουν το συνδικαλιστή απέναντι στα σχέδια που η τρόικα φέρνει, ενώ τα σχέδια έπρεπε να τα φτιάχναμε εμείς», τόνισε ο πρώην υπουργός και επικεφαλής του κοινωνικού Συνδέσμου Γιώργος Φλωρίδης, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και τη Νόνη Καραγιάννη.
Keywords
Τυχαία Θέματα