Δεν θα υπογράψουμε τρίτο μνημόνιο

«Αυτή η κυβέρνηση και αυτή η Βουλή δεν πρόκειται να υπογράψει τρίτο μνημόνιο» δήλωσε στην δευτερολογία του ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον πρόεδρο της ΝΔ, ανέφερε: «κε Σαμαρά θα συνταχθείτε μαζί μας που επιδιώκουμε αναδιάρθρωση

τους χρέους ή με τους δανειστές που απαιτούν περισσότερα πλεονάσματα;» «Καταγράφω κ. Σαμαρά την άρνησή σας στην πρόταση των θεσμών ως έχει. Με βοηθά αυτό», συμπλήρωσε ο κ. Τσίπρας στην δευτερολογία του. Δεν θα δεχθούμε συμφωνία που δεν θα περιέχει προοπτική αναδιάρθρωσης του χρέους ανέφερε χαρακτηριστικά. Δεν υπάρχει για μας χρονικό όριο στην διαπραγμάτευση. Όριο για μας είναι η επίτευξη μιας δίκαιης και βιώσιμης συμφωνίας, δήλωσε ο πρωθυπουργός.

«Μόνη ρεαλιστική βάση συζήτησης η ελληνική πρόταση. Χρειαζόμαστε συνολική λύση. Αυτό είναι το βασικό διακύβευμα της διαπραγμάτευσης», δήλωσε νωρίτερα ο κ. Τσίπρας στη συζήτηση στη Βουλή, προ ημερησίας διατάξεως, για τη διαπραγμάτευση.

«Αποδέχεσθε ή απορρίπτετε την πρόταση των θεσμών;» ανέφερε ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε ότι «όσοι δουλεύουν για να υποτάξουν έναν λαό θα έχουν αντίθετα αποτελέσματα». Με εξέπληξε δυσάρεστα η πρόταση Γιούνκερ δήλωσε ο κ. Τσίπρας για τη διαπραγμάτευση και χαρακτήρισε μη ρεαλιστικές τις προτάσεις των θεσμών.

«Η κυβέρνηση δεν μπορεί να συναινέσει σε παράλογες προτάσεις», ανέφερε. «Παρά το προχθεσινό πισωγύρισμα με την πρόταση των θεσμών είμαστε πιο κοντά από ποτέ στην επίτευξη συμφωνίας» υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ολοκληρώνοντας την ομιλία του, αναφέρθηκε στους έξι άξονες της στρατηγικής της κυβέρνησης :

Χαμηλά πρωτογενή πλεονάσματα

Απομείωση-αναδιάρθρωση χρέους

Προστασία μισθών καισυντάξεων

Αναδιανομή εισοδήματος υπέρ της κοινωνικής πλειοψηφίας

Επαναφορά συλλογικών διαπραγματεύσεων

Επενδυτικό πρόγραμμα

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα