Μοιρασία για Ιταλία και Κροατία (1-1)

Μια ακόμη ισοπαλία με σκορ 1-1 σε αυτό το Euro. Η Ιταλία και η Κροατία μοιράστηκαν τα πάντα (1-1) σε μια αναμέτρηση που κυρίως δημιουργεί ενδιαφέρον για την επόμενη αγωνιστική του τρίτου ομίλου. Πλέον οι Κροάτες έχουν μπει "σφήνα" για την πρόκριση σε γκρουπ που η ταυτόχρονη παρουσία της Ισπανίας και της Ιταλίας δεν άφηνε...χώρο για πολλά.  ¨

Η ανωτερότητα της Ιταλίας στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και το γκολ του Πίρλο στο 39', δεν ήταν αρκετά για να της
δώσουν την πρώτη νίκη στο Euro, μιας και η πίεση της Κροατίας στο φινάλε απέδωσε καρπούς και με το 1-1 έφτασε τους 4 βαθμούς, αφήνοντας την Ιταλία στους 2.

Οι Ιταλοί μπήκαν δυνατά από την αρχή. Απείλησαν στο 3' και στο 16' με τον Μπαλοτέλι, στο 11' και στο 37' (διπλή ευκαιρία) με τον Μαρκίζιο, και άνοιξαν το σκορ στο 39' με φάουλ του Πίρλο. Μάλιστα, είχαν ακόμα μία ευκαιρία, με τον Κασάνο στο 43'. Η Κροατία έδειχνε ανήμπορη να αντιδράσει, μιας και απείλησε μόνο με τον Γέλαβιτς στο 19', αλλά όσο έμενε το 1-0, όλα ήταν πιθανά.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Ιταλία οπισθοχώρησε και είναι χαρακτηριστικό πως είχε μόλις μία καλή ευκαιρία και συγκεκριμένα με το σουτ του Μπαλοτέλι στο 61'. Η ομάδα του Σλάβεν Μπίλιτς προσπαθούσε να βρει «τρύπες» στην ιταλική άμυνα και την βρήκε στο 72', με τον Μάντζουκιτς να κοντρολάει στο ύψος της μικρής (!) περιοχής (από σέντρα του Στρίνιτς και λάθος τοποθέτηση του Κιελίνι) και με δυνατό σουτ να στέλνει την μπάλα πρώτα στο αριστερό δοκάρι του Μπουφόν και ακολούθως στα δίχτυα. Πάντως, η Κροατία είχε ακόμα τρεις ευκαιρίες να σκοράρει: στο 47' και στο 49' με τον Μόντριτς και στο 96' με τον Κράνιτσαρ.

ΙΤΑΛΙΑ: Μπουφόν, Μπονούτσι, Ντε Ρόσι, Κιελίνι, Μάτζιο, Πίρλο, Μαρκίζιο, Μότα (63' Μοντολίβο), Τζιακερίνι, Μπαλοτέλι (70' Ντι Νατάλε), Κασάνο (83 Τζιοβίνκο).

ΚΡΟΑΤΙΑ: Πλετίκοσα, Σρνα, Τσόρλουκα, Σίλντενφελντ, Στρίνιτς, Βουκόγιεβιτς, Μόντρις, Ράκιτιτς, Πέρισιτς (67' Πράνιτς), Γέλαβιτς, Μάντζουκιτς (94' Κράνιτσαρ).
Keywords
Τυχαία Θέματα