«Μοιραία και άβουλη η κυβέρνηση Σαμαρά»

Πολυμέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση και στον Πρωθυπουργό εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, από τη βήμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Κατά την ομιλία του που βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη, ο κ. Τσίπρας εστίασε στο θέμα των πλειστηριασμών για να παρατηρήσει

συγκεκριμένα ότι η «ενδοτικότητα της κυβέρνησης Σαμαρά έχει αποθρασύνει την τρόικα», που εκβιάζει πλέον «ανοιχτά και ευθέως τους δανειολήπτες».

«Το διευθυντήριο βρυχάται μπροστά στην υποταχτική, μοιραία και άβουλη κυβέρνηση Σαμαρά», υπογράμμισε, προειδοποιώντας πως «αν η κυβέρνηση επιχειρήσει να φτάσει την υποταγή μέχρι τους πλειστηριασμούς, στην πραγματικότητα θα δώσει το πράσινο φως όχι μόνο για να αλλάξουν χέρια οι ιδιοκτησίες αλλά για να αλλάξει χέρια η οικονομία και η χώρα ολόκληρη».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτήρισε «αποκαλυπτική» τη συζήτηση στη Βουλή για τον προϋπολογισμό, καθώς όπως είπε, αναδείχθηκε «η γύμνια και την ένδεια των επιχειρημάτων της κυβερνητικής πλειοψηφίας, η αμηχανία τους μπροστά στα καταστροφικά αποτελέσματα της πολιτικής τους».

Εκτίμησε μάλιστα ότι ο προϋπολογισμός που ψηφίστηκε χθες «ούτως ή άλλως δε προβλέπεται να εκτελεσθεί ως έχει», αλλά να αναθεωρηθεί με νέα μέτρα όταν θα συμφωνηθεί με τη τρόικα πόσο μεγάλο είναι το δημοσιονομικό κενό για το 2014.

«Αυτά είναι τα κακά νέα. Τα καλά νέα είναι ότι δε θα προλάβουν να τον αναθεωρήσουν αυτοί. Θα τον αναθεωρήσουμε εμείς, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, προς όφελος των μισθωτών, των συνταξιούχων, των ανέργων και των αγροτών», πρόσθεσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα