Μνημόνιο συνεργασίας Αθήνας - Πεκίνου

Σε θερμό κλίμα συναντήθηκε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης με τον δήμαρχο του Πεκίνου, κ. Wang Anshun, στο δημαρχιακό μέγαρο της κινεζικής πρωτεύουσας, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του κ. Καμίνη στο Πεκίνο.

Κατά τη συνάντηση οι δύο δήμαρχοι, υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας, ενώπιον αξιωματούχων καθώς και των μελών της επιχειρηματικής αποστολής, που συνοδεύει τον δήμαρχο Αθηναίων, στο Πεκίνο.

Ο κ. Anshun τόνισε την ανάγκη ενίσχυσης της συνεργασίας μεταξύ των δύο πόλεων, επισημαίνοντας
την αλληλοϋποστήριξη μεταξύ Κίνας και Ελλάδας στα μεγάλα διεθνή θέματα.

Σημείωσε ότι το Πεκίνο ενθαρρύνει τις κινεζικές εταιρίες να επενδύσουν στην Ελλάδα και τόνισε ότι θα είναι πολύτιμη η βοήθεια της Αθήνας, στα ζητήματα προστασίας του περιβάλλοντος, λόγω των νέων προκλήσεων που έχει να αντιμετωπίσει η πόλη του Πεκίνου.

Ο κ. Γιώργος Καμίνης, υπογράμμισε ότι η διάθεση για στενή συνεργασία είναι διαρκής και προσκαλώντας τον δήμαρχο Πεκίνου να επισκεφθεί επισήμως την Αθήνα, επισήμανε τις ευκαιρίες που διανοίγονται στον τουρισμό, το εμπόριο και τον πολιτισμό.

Σήμερα πραγματοποιήθηκε και η πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Συνεργασίας Πεκίνου - Αθήνας, κατά την οποία υπογράφτηκαν τρία μνημόνια συνεργασίας μεταξύ επιχειρηματιών που συμμετέχουν στην ελληνική αποστολή και κινεζικών εταιριών.

Κατά τη συνεδρίαση ο κ. Καμίνης προανήγγειλε την Ίδρυση Κέντρου Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας στην Αθήνα, και προσκάλεσε τις κινεζικές επιχειρήσεις να συμμετάσχουν σ´ αυτό.
Keywords
Τυχαία Θέματα