Νέα προθεσμία έως 25 Μαΐου

Νέα προθεσμία έως τις 25 Μαΐου στην ελληνική κυβέρνηση, προκειμένου να καταλήξει σε συμφωνία με τους πιστωτές της έδωσαν οι Ευρωπαίοι εταίροι της, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το γερμανικό πρακτορείο ΜΝΙ. «Επισήμως μένουμε στην προθεσμία της 11ης Μαΐου, οπότε και συνεδριάζει ξανά το Eurogroup, ωστόσο, στην πραγματικότητα θα μπορούσαμε να την επεκτείνουμε εως το τέλος του μήνα», τόνισε στο πρακτορείο αξιωματούχος της Ευρωζώνης, εξηγώντας πως θα απαιτούνταν περίπου πέντε εβδομάδες

προκειμένου να εγκριθεί η όποια συμφωνία από τα ευρωπαϊκά όργανα και τα εθνικά κοινοβούλια. Την ίδια ώρα, κύκλοι του Μαξίμου αναμένουν πιέσεις όσο πλησιάζει η ώρα της συμφωνίας.

Κάνουν λόγο για προσπάθεια αντιστροφής του εποικοδομητικού και θετικού κλίματος των συναντήσεων του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τη Γερμανίδα Καγκελάριο, τον Γάλλο Πρόεδρο και τον πρόεδρο της Κομισιόν κατά το άτυπο Eurogroup της Λετονίας.

Τονίζουν ότι στις συναντήσεις του κ. Τσίπρα εκφράστηκε η πολιτική βούληση να βρεθεί λύση, ενώ εκτιμούν ότι «οι πιέσεις κατά της χώρας είναι αναμενόμενο ότι θα ενταθούν όσο θα πλησιάζει η ώρα της υπογραφής της συμφωνίας».
Χωρίς περιεκτική λίστα μεταρρυθμίσεων δεν θα υπάρξει καμία χρηματοδότηση, διεμήνυσε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ μετά την συνεδρίαση του Γιούρογκρουπ απο την Ρίγα της Λετονίας όπου υπήρξε αρνητικό κλίμα για την ελληνική πλευρά και προσωπικά για τον Γιάννη Βαρουφάκη. Κατά την συνεδρίαση καταλογίσθηκε σπατάλη χρόνου και ερασιτεχνισμός στην ελληνική πλευρά ενώ εστάλη σαφές μήνυμα για επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων.
Εναπόκειται στην ελληνική πλευρα να λάβει τις αποφάσεις που απαιτούνται για την επιτυχή έκβαση των διαπραγματεύσεων με τους θεσμικούς εκπροσώπους των δανειστών τόνισε ο επικεφαλής του Eurogroup. Παράλληλα, εξέφρασε την ελπίδα οτι αυτό θα μπορούσε να συμβεί ως την ερχόμενη σύνοδο στις 11 Μαΐου στις Βρυξέλλες.

Επισήμανε μάλιστα πως δεν υπάρχει πιθανότητα να υπογραφεί μια τρίτη συμφωνία στήριξης της Ελλάδας εάν πρώτα δεν ολοκληρωθούν επιτυχώς οι διαβουλεύσεις για την τρέχουσα αξιολόγηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα