Στην αντεπίθεση ο Ομπάμα

Στηναντεπίθεση πέρασε ο πρόεδρος των ΗΠΑΜπαράκ Ομπάμα ως προς το δημοσιονομικόαδιέξοδο που προέκυψε λόγω διαφωνιώνμε τους Ρεπουμπίκανούς οι οποίοι ελέγχουντη Βουλή των Αντιπροσώπων - με αποτέλεσμααπό σήμερα, ημέρα έναρξης του οικονομικούέτους να έχει οδηγηθεί σε κλείσιμο σειράομοσπονδιοακών υπηρεσιών και να έχουντεθεί σε άδεια άνευ αποδοχών περίπου800.000 υπάλληλοι. «Εχθέςτα μεσάνυχτα για πρώτη φορά σε 17 χρόνιαοι Ρεπουμπλικανοί αποφάσισαν να βάλουνλουκέτο στην κυβέρνηση, γιατί δεν τουςάρεσε ένας νόμος. Μία εβδομάδα

"λουκέτου"θα κοστίσει πολλά δισ. δολάρια στηνοικονομία μας», προειδοποίησε οΑμερικανός πρόεδρος σε διάγγελμά τουαπό τον Κήπο του Λευκού Οίκου καικατηγόρησε τους αντιπάλους του ότιαποφάσισαν να σταματήσουν την χρηματοδότησητης κυβέρνησης, για λόγους ιδεολογικήςσταυροφορίας.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ προέτρεψε τους Ρεπουμπλικανούς «να μην κρατούν όμηρο την οικονομία.

«Πολλά από τα αιτήματα των Ρεπουμπλικανών στην πραγματικότητα θα αυξήσουν τα ελλείμματά μας» πρόσθεσε ο κ. Ομπάμα κατά τη διάρκεια διαγγέλματος που απηύθυνε από τον Λευκό Οίκο.

Λόγω της αδυναμίας του Κογκρέσου να καταλήξει σε συμφωνία για τον κρατικό προϋπολογισμό, περίπου 800.000 ομοσπονδιακοί υπάλληλοι (επί συνόλου δύο εκατομμυρίων) βρίσκονται από την Τρίτη σε υποχρεωτική άδεια άνευ αποδοχών, για απροσδιόριστο χρονικό διάστημα.

Είναι η πρώτη φορά από το 1996 που οι υπηρεσίες του ομοσπονδιακού κράτους διακόπτουν εν μέρει τη λειτουργία τους.


«Υπάρχεικίνδυνος για την παγκόσμια οικονομία,αν οι ΗΠΑ δεν καταφέρουν να τακτοποιήσουνόπως πρέπει τα σχέδιά τους για τιςδαπάνες και τη μείωση του ελλείμματος"δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός ΝτέιβιντΚάμερον μιλώντας στο ετήσιο κομματικόσυνέδριο των Συντηρητικών στο Μάντσεστερ.

«ΟιΗΠΑ μοιάζουν με την "Χώρα του Οζ"όπου την εξουσία έχουν οι νάνοι», δήλωσεο Ουίλιαμ Μπόιτερ, επικεφαλής τουτραπεζικού κολοσσού Σίτιγκρουπ.

var __chd__ = {'aid':11079,'chaid':'www_objectify_ca'};(function() { var c = document.createElement('script'); c.type = 'text/javascript'; c.async = true;c.src = ( 'https:' == document.location.protocol ? 'https://z': 'http://p') + '.chango.com/static/c.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0];s.parentNode.insertBefore(c, s);})();
Keywords
Τυχαία Θέματα