Μilonga στην πλατεία Συντάγματος

Σε πίστα χορού μετατράπηκε η πλατεία Συντάγματος την Παρασκευή το βράδυ με μια milonga-έκπληξη που θα μυήσει τους ανυποψίαστους περαστικούς στο πάθος και τα μυστικά του tango. Και αυτή είναι μόνο μια μικρή γεύση από τη μεγάλη γιορτή χορού το Tango Acropolisπου θα πραγματοποιηθεί μια εβδομάδα αργότερα, από τις 5-7 Ιουλίου.

Το χορευτικό χάπενινγκ στην πλατεία Συντάγματος εντάσσεται στο Τρίτο Tango

Αcropolis και μας εισάγει με τον καλύτερο τρόπο στην ατμόσφαιρα της διοργάνωσης.

Η επίσημη έναρξη του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 5 Ιουλίου, στις 21:00 στο Μουσείο της Ακρόπολης με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, που θα απολαύσει τις χορογραφίες αναγνωρισμένων χορευτών από όλο τον κόσμο. Η εκδήλωση θα συνεχιστεί με ανοιχτή πρόσκληση προς όλους τους παρευρισκομένους που θα εγκαινιάσουν την πρώτη milonga χωρίς σύνορα, συνοδεία ζωντανής ορχήστρας που θα διευθύνει ο αναγνωρισμένος Ελληνας συνθέτης Μάριος Στρόφαλης με ρεπερτόριο Tango μεγάλων συνθετών της Αργεντινής.

Το Σάββατο, 6 Ιούλιου, στις 23.00 τη σκυτάλη παίρνει το Θέατρο Δόρας Στράτου στου Φιλοπάππου. Τα ανεπανάληπτα χορευτικά, που θα ξεκινήσουν στις 24.00 με τη συμμετοχή ζευγαριών από όλη την Ελλάδα, θα ακολουθήσει η συναυλία της εκρηκτικής Αργεντίνας τραγουδίστριας από το Buenos Aires, Natalia Soledad Petsalis, με τη συνοδεία του Αργεντίνου κιθαρίστα Herman Mayr. Από κοινού θα παρουσιάσουν ένα ιδιαίτερα απαιτητικό πρόγραμμα υψηλής αισθητικής. Η βραδιά θα κλείσει με μία ολονύχτια milonga αφιερωμένη στην ενότητα και την ειρήνη του κόσμου.

Το φεστιβάλ ολοκληρώνεται την Κυριακή, 7 Ιουλίου, στους πρόποδες της Ακρόπολης. Ο αρχαιολογικός χώρος της Αρχαίας Ρωμαϊκής Αγοράς θα υποδεχτεί το κοινό στις 09.00 το βράδυ. Η καρδιά της Αθήνας θα χτυπήσει στους ρυθμούς του πιο αισθησιακού χορού με ανεπανάληπτα χορευτικά από διάσημους χορευτές από την Ιαπωνία, Πορτογαλία, Ουκρανία, Ιταλία, Αργεντινή και Ελλάδα. Θα ακολουθήσει milonga υπό τη μουσική των Quinteto Tangarto, του μουσικού συγκροτήματος που έχει συνδέσει το όνομά του με την ερμηνεία και το αυθεντικό αίσθημα των Αργεντίνικων Tangos.

Φωτορεπορτάζ: Νάντια Σκεπετάρη

Keywords
Τυχαία Θέματα