Επιστρέφει στη Ρωσία η ανθρωπιστική βοήθεια

Στο ρωσικό έδαφος επέστρεψαν, σύμφωνα με το Reuters, τα πρώτα φορτηγά από το κονβόι που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια από τη Ρωσία και είχε περάσει στην ανατολική Ουκρανία, χωρίς την έγκριση του Κιέβου. Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του πρακτορείου, ήδη πέντε από τα 220 φορτηγά πέρασαν τα σύνορα και βρίσκονται πλέον σε ρωσικό έδαφος. Η ουκρανική κυβέρνηση έκανε λόγο για εισβολή, ενώ άμεση ήταν η αντίδραση της Δύσης, υπό το φόβο νέας ανάφλεξης των συγκρούσεων.

Στο
μεταξύ στο Κίεβο μεταβαίνει σήμερα η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ με στόχο την επίτευξη εκεχειρίας, καθώς όπως τόνισε, δεν μπορεί να υπάρξει στρατιωτική λύση, στην ουκρανική κρίση.
Αναλυτές σημειώνουν πως η επίσκεψή της είναι πάνω απ' όλα μια χειρονομία στήριξης στον ουκρανό πρόεδρο Πέτρο Ποροσένκο. Ωστόσο, διπλωματικές πηγές αναφέρουν ότι η Μέρκελ θα επιχειρήσει να πείσει και τους σκληροπυρηνικούς εθνικιστές της Ουκρανίας, που θέλουν να συντρίψουν στρατιωτικά τους αυτονομιστές στα ανατολικά, να ξανασκεφτούν τις συνέπειες που θα έχει μια τέτοια κίνηση.
Keywords
Τυχαία Θέματα