Ο Δένδιας στη Χαλκιδική

«Η Ελλάδα είναι ευρωπαϊκό κράτος δικαίου και είναι υποχρέωσή μας να εξασφαλίσουμε τη δυνατότητα ξένων επενδύσεων στη χώρα» δήλωσε επισκεπτόμενος τις Σκουριές Χαλκιδικής ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας.

Ένταση εξακολουθεί να πυροδοτεί ο εμπρησμός στην εταιρία «Ελληνικός Χρυσός» στις Σκουριές Χαλκιδικής, ενώ οι έρευνες οδήγησαν και στην πρώτη σύλληψη. Πρόκειται για έναν 54χρονο, που κατηγορείται για ηθική αυτουργία. Ο άνδρας

κρατείται προκειμένου να ταυτοποιηθεί γενετικό υλικό του με ευρήματα.
Εν τω μεταξύ, σφοδρή αντιπαράθεση για την επίθεση στις εγκαταστάσεις τηςΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ αλλά και τις δραστηριότητες της εταιρίας σημειώθηκε στην εκπομπή της Νόνης Καραγιάννη, μεταξύ της βουλευτού Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνας Ιγγλέζη και του Προέδρου του σωματείου εργαζομένων Μαύρη Πέτρα Άγγελου Δεληγιόβα.

Η κ. Ιγγλέζη υποστήριξε ότι η εξορυστική δραστηριότητα στην περιοχή πλήττει τον τουρισμό με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν χιλιάδες θέσεις εργασίας, μιλώντας για περιβαλλοντική και οικονομική καταστροφή της Χαλκιδικής, ενώ ο κ. Δεληγιόβας απάντησε ότι αυτή η επένδυση δίνει 1400 θέσεις εργασίας και 4.000 περιφερειακές και ότι οι ίδιοι θα προφυλάξουν το περιβάλλον, ενώ είπε ότι είναι μειοψηφία όσοι αντιδρούν. Παράλληλα, καταδίκασε την επίθεση στις εγκαταστάσεις της εταιρίας, υπογραμμίζοντας ότι κινδύνευσε η ζωή δύο εργαζομένων.

Σε ανακοίνωση το ΚΚΕ καταδικάζει τη επίθεση των κουκουλοφόρων ωστόσο τονίζει πως πως με τη συγκεκριμένη επένδυση παραδίδεται ο ορυκτός πλούτος της περιοχής, καταστρέφεται το περιβάλλον και υποβαθμίζεται η ζωή των κατοίκων.

Μιλώντας νωρίτερα στον Αθήνα 9.84 και το Βαγγέλη Καργούδη, ο Δήμαρχος Αριστοτέλη, Χρήστος Πάχτας χαρακτήρισε την επίθεση ιδιαίτερα βίαιη και απάνθρωπη. Ο κ. Πάχτας τόνισε ότι εδώ και περίπου ένα χρόνο ο Δήμος Αριστοτέλη έχειγίνει χώρος δράσης τέτοιων τρομοκρατικών ομάδων, χωρίς ωστόσο να έχουν την ίδια έκταση.


Keywords
Τυχαία Θέματα