Μια οικογενειακή υπόθεση

Ένα σποτ, που αντιμετωπίζει με χιούμορ το θέμα της δωρεάς οργάνων, σε περίπτωση αιφνίδιου θανάτου, προβάλλεται στη Γαλλία (βίντεο).

«Έχετε κάνει την επιλογή σας. Απλώς, πείτε την στους αγαπημένους. Τώρα». Με αυτό το μήνυμα κλείνει το δίλεπτο σποτ για τη δωρεά οργάνων που σκηνοθέτησαν ο Ερίκ Τολεντανό και ο Ολιβιέ Νακάς, δημιουργοί της ταινίας «Untouchables».

Απλό κι ιδιαίτερα χιουμοριστικό, το σποτ παρουσιάζουν η Ναταλί Μπέι, η Ιζαμπέλ Καρέ, η Μαρίν Φουά, ο Ζιλ Λελούς και ο Φρεντερίκ Τεστό, σε μια προσπάθεια να

πειστούν οι Γάλλοι ότι, πρέπει να ενημερώσουν την οικογένειά τους για το εάν θέλουν ή όχι να δωρίσουν τα όργανά τους, μετά θάνατον.

«Η ιδέα μας ήταν να καταφέρουμε τους Γάλλους να κατανοήσουν με σαφήνεια αυτό το δύσκολο θέμα», δήλωσε ο διευθυντής Επικοινωνίας του Οργανισμού Βιοϊατρικής Βενσάν Μπενεντίκτ.

Παρά το γεγονός ότι, το 81% των Γάλλων τάσσεται υπέρ της δωρεάς οργάνων, λιγότεροι από τους μισούς έχουν κοινοποιήσει αυτή την απόφαση στην οικογένειά τους, η οποία και θα αναλάβει να ενημερώσει το ιατρικό προσωπικό για την απόφαση του δότη. Παρά την ενημέρωση που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια στη Γαλλία, η άρνηση των οικογενειών στη δωρεά καταγράφει το υψηλό ποσοστό του 30%.

Keywords
Τυχαία Θέματα