Μια ασυνήθιστη έκθεση

Φωτογραφίες του χθες και του σήμερα από τον ιστορικό δρόμο της Πατησίων, ο οποίος τα τελευταία χρόνια έχει υποστεί σημαντική υποβάθμιση, φιλοξενούνται σε μια ιδιότυπη έκθεση, η οποία στοχεύει στην προσέλκυση ενδιαφέροντος και από το εξωτερικό.

Οι πρώτες 15 βιτρίνες άδειων καταστημάτων, επί της οδού Πατησίων, που κάποτε υπήρξε σύμβολο του αστικού πολιτισμού και σημαντικό εμπορικό κέντρο της πρωτεύουσας, αποτελούν ήδη το υλικό της δράσης «Μια φωτογραφία για την Πατησίων».

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Αθηναϊκού Καλλιτεχνικού Δικτύου που υλοποιείται με τη συνεργασία άλλων δέκα
φορέων, μεταξύ των οποίων, ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών και ο Δήμος Αθηναίων.

Μέχρι στιγμής η ανταπόκριση του κοινού είναι μεγάλη, όπως δήλωσε στον Αθήνα 9.84 και τη Βάνα Λυκομήτρου ο υπεύθυνος του Αθηναϊκού Καλλιτεχνικού Δικτύου Μάριος Στρόφαλης και πρόσθεσε: «Θελήσαμε να κάνουμε μια ανοιχτή έκθεση φωτογραφίας και πιστεύουμε ότι θα επεκταθεί και σε περισσότερα καταστήματα. Πλέον, έχει δημιουργηθεί η πεποίθηση πως το μήνυμα έχει φτάσει κι εκτός Ελλάδας, κάτι που το βλέπουμε από το blog μας, όπου η επισκεψιμότητα από το εξωτερικό είναι πάρα πολύ μεγάλη».

Για τα «λουκέτα» στα καταστήματα ενός από τους πιο εμπορικούς δρόμους της Αθήνας ο κ. Στρόφαλης είπε: «Δυστυχώς υπάρχουν ακόμα περισσότερα κλειστά μαγαζιά, από τα 15 της έκθεσης. Η κατάσταση είναι πολύ άσχημη. Εμείς, αυτό που κάνουμε είναι να ενώσουμε όλες μας τις δυνάμεις. Βρήκαμε ένα συγκεκριμένο σημείο της Αθήνας, έναν δρόμο που υπήρξε κάποτε σε αυτόν αστικός πολιτισμός στο φόρτε του και που σήμερα η πάλαι ποτέ καλύτερη αγορά ασθμαίνει. Όλα αυτά μπορούν να αποτελέσουν κατ' αρχήν μια βάση συζήτησης και πολλών δράσεων. Θέλουμε να μεταφέρουμε την έκθεση στην αγορά της Κυψέλης κι από εκεί και πέρα όλα είναι ανοιχτά. Υπάρχουν ήδη αιτήματα αυτή η δράση, η έκθεση, να πάει και στο εξωτερικό».
Keywords
Τυχαία Θέματα