Μεξικό: συλλήψεις για τη δολοφονία Μ.Σαμπάζ

Δύο εργαζόμενοι σ' ένα μπαρ του Μεξικού συνελήφθησαν χθες Κυριακή ως ύποπτοι ότι προκάλεσαν, την Πέμπτη, το θάνατο ενός εγγονού του αμερικανού αγωνιστή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Μάλκομ Χ, ανακοίνωσαν οι δημοτικές αρχές, τις οποίες επικαλείται μια μεξικανική εφημερίδα.

Ο Μάλκομ Σαμπάζ, ο οποίος ήταν Αμερικανός, ξυλοκοπήθηκε άγρια από τους εργαζομένους του Πάλας Κλαμπ, ενός μπαρ σε τουριστική συνοικία του Μεξικού, όταν οι τελευταίοι ανακάλυψαν ότι δεν είχε χρήματα για να πληρώσει το λογαριασμό του, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες.

"Η αστυνομία συνέλαβε δύο νεαρούς ηλικίας 24 και 26 ετών,

πιθανόν υπεύθυνους για το θάνατο του Μάλκομ Σαμπάζ", αναφέρεται στον ιστότοπο της εφημερίδας "Ρεφόρμα" η οποία προσθέτει πως πιθανόν ενέχονται άλλοι τρεις εργαζόμενοι του μπαρ.

Το θύμα, "το οποίο έφερε πολλά τραύματα από χτυπήματα", σύμφωνα με τις πρώτες επίσημες δηλώσεις που είχαν γίνει την Παρασκευή, υπέκυψε στο τμήμα επειγόντων του νοσοκομείου.

Οικείοι των δύο νεαρών που συνελήφθησαν υποστήριζαν χθες Κυριακή πως το θύμα έπεσε μόνο του από τον παράθυρο του δευτέρου ορόφου του μπαρ και πως τα τραύματά του οφείλονταν στην πτώση του.

Ο Μάλκομ Σαμπάζ ήταν ο δευτερότοκος γιος του Κεμπίλα Σαμπάζ, ο οποίος ήταν ο δευτερότοκος επίσης γιος του Μάλκομ Χ, του θρυλικού αγωνιστή των δικαιωμάτων των μαύρων που δολοφονήθηκε το 1965, και της Μπέτι Σαμπάζ.

Στα 12 του, ο Μάλκομ Σαμπάζ είχε κατηγορηθεί πως είχε βάλει φωτιά στο σπίτι της γιαγιάς του, η οποία είχε υποκύψει στη συνέχεια στα εγκαύματά της. Είχε καταδικαστεί τότε σε εγκλεισμό τεσσάρων ετών σε κέντρο ανηλίκων.

Ο Σαμπάζ δήλωσε πρόσφατα πως γράφει ένα βιβλίο απομνημονευμάτων το οποίο αποτελεί συμβολή στον αγώνα κατά της βίας μεταξύ των νέων.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα