Μέτρα ύψους 30 δισ. προανήγγειλε ο Ολάντ

Περίοδο δύο ετών για να αλλάξει την πορεία της γαλλικής οικονομίας έδωσε στην κυβέρνηση του ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ σε τηλεοπτική του εμφάνιση, αναγνωρίζοντας τις μεγάλες δυσκολίες του εγχειρήματος, όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires. Ο Γάλλος πρόεδρος δήλωσε ότι οι οικονομικές προοπτικές έχουν επιδεινωθεί το τελευταίο διάστημα, ενώ υποβάθμισε τις προβλέψεις για την πορεία της οικονομίας κάνοντας λόγο για ρυθμούς ανάπτυξης «οριακά πάνω από το μηδέν» αυτό το έτος και «περίπου 0,8%» για το 2013.

«Δεν
πρόκειται να κάνω μέσα σε τέσσερις μήνες αυτά που οι προκάτοχοι δεν έκανα σε πέντε ή δέκα χρόνια», δήλωσε ο Ολάντ προσθέτοντας πάντως ότι θα «προχωρήσουν με μεγαλύτερη ταχύτητα οι αναγκαίες ενέργειες».

Ο Γάλλος πρόεδρος ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση του θα παρουσιάσει στον προϋπολογισμό νέους φόρους ύψους έως 20 δισ. ευρώ και περικοπές δαπανών μέχρι 10 δισ. ευρώ.

Επιβεβαίωσε ταυτόχρονα ότι ο προϋπολογισμός θα περιλαμβάνει ειδικό φορολογικό συντελεστή 75% για άτομα που κερδίζουν πάνω από 1 εκατ. ευρώ το έτος, κάτι που έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις τροφοδοτώντας τις ανησυχίες για το ενδεχόμενο μιας μαζικής εξόδου των πιο πλούσιων πολιτών της Γαλλίας.

Τα νέα μέτρα είναι αναγκαία για να πετύχει η Γαλλία τον στόχο της για τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος στο 3% του ΑΕΠ το επόμενο έτος από 4,5% το 2012.

Πηγή:www.capital.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα