«Μετωπική» στη Βουλή

«Μπορεί οι συμπολίτες μας να νοιώθουν το βάρος των μέτρων αλλά είναι η τελευταία φορά που κλήθηκαν να σηκώσουν ένα τέτοιο φορτίο, αφού δεν θα έχουμε άλλη μείωση μισθών και συντάξεων ούτε και αύξηση φόρων» τόνισε από το βήμα της βουλής, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας. Απαντώντας σε
επίκαιρη ερώτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, ο υπουργός Οικονομικών μίλησε για αλλαγή κλίματος και κατηγόρησε τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ότι προσπαθεί να απαξιώσει την προσπάθεια τώρα που αποδίδει καρπούς. Στο ερώτημα του κ. Τσίπρα γιατί δεν αξιοποίησε η κυβέρνηση την ευκαιρία που της έδωσε η ομολογία του επικεφαλής οικονομολόγου του ΔΝΤ για λάθος πολλαπλασιαστές, προκειμένου να προχωρήσει σε επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου, ο κ. Στουρνάρας απάντησε ότι ο ίδιος είχε θέσει το θέμα από πολύ νωρίτερα και συγκεκριμένα το καλοκαίρι όταν συζητούσε με τους εκπροσώπους της τρόικα.

Κατά τα λοιπά ο κ. Στουρνάρας παρομοίασε τον ΣΥΡΙΖΑ πολιτική Βαβέλ που ραγίζει κάτω από το βάρος της κακοφωνίας των στελεχών του, ενώ κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι διαστρέβλωσε με βάναυσο τρόπο και με τη βία της νεολαίας του τις δηλώσεις Μέργου για τον κατώτατο μισθό.

Από την πλευρά του ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε τον κ. Στουρνάρα μνημονιακότερο του μνημονίου, ενώ αναφερόμενος στις δηλώσεις Μέργου μίλησε για κρυφή ατζέντα της κυβέρνηση η οποία έδωσε το σήμα ότι μετά το 2014 θα πέσουν κι άλλο οι μισθοί. «Υλοποιείται πολιτική που καταδικάζει την κοινωνία. Βρισκόμαστε σε κοινωνική κόλαση», είπε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.
Keywords
Τυχαία Θέματα