«Μετωπική» για τη μικρή ΔΕΗ

Σύγκρουση κυβέρνησης, αξιωματικής αντιπολίτευσης και ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, που ξεκίνησε κινητοποιήσεις, με αιχμή το νομοσχέδιο για τη μικρή ΔΕΗ. Αποφασισμένη να επιδείξει πολιτική πυγμής είναι η κυβέρνηση, ενώ ο πρωθυπουργός από το Στρασβούργο έστειλε σαφές μήνυμα για το θέμα, κάνοντας λόγο για φανατικούς λαϊκιστές, που θέλουν να αφαιρέσουν από τον ελληνικό λαό το δικαίωμα του στην πρόοδο. Από το Αμύνταιο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ
ανακοίνωσε ότι αναλαμβάνει πρωτοβουλία για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, κάνοντας λόγο για εθνικό έγκλημα.

Ο κ. Τσίπρας συνειδητά υποκινεί τις αντιδράσεις και βρίσκεται πίσω από τις επαπειλούμενες διακοπές στην ηλεκτροδότηση, επιδιώκοντας να αποκομίσει οφέλη μέσα από την καταστροφή της χώρας, τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη.

O υπουργός περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης, γνωστοποίησε στη Βουλή την πρόθεση της κυβέρνησης να επιφέρει βελτιώσεις στο ν/σ αφού πρώτα ακούσει τις απόψεις των ενδιαφερόμενων, ενώ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης ο οποίος ζήτησε την απόσυρση του νομοσχεδίου, έκανε λόγο για το μεγαλύτερο έγκλημα που έχει συντελεστεί στη χώρα κατά τη διάρκεια της μεταπολίτευσης.

Την απόσυρση του νομοσχεδίου ζήτησε και το ΚΚΕ, το οποίο είναι θετικό στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για δημοψήφισμα, θέτοντας ωστόσο το δικό του πολιτικό πλαίσιο.

Η επεξεργασία του νομοσχεδίου θα συνεχιστεί στις 4 το απόγευμα στην επιτροπή παραγωγής και εμπορίου, με ακρόαση φορέων.

"Από την πώληση της «μικρής ΔΕΗ», η ίδια η ΔΕΗ έχει τα μεγαλύτερα οφέλη, καθώς τα έσοδα από την αποκρατικοποίηση πάνε στην ίδια την επιχείρηση και δημιουργείται πραγματικός και βιώσιμος ανταγωνισμός προς όφελος του τελικού καταναλωτή", αναφέρει σε non paper η ΝΔ.
Keywords
Τυχαία Θέματα