Μεταφέρθηκαν οι παρατηρητές του ΟΗΕ

Οι 21 Φιλιππινέζοι παρατηρητές του ΟΗΕ που συνελήφθησαν από αντάρτες στα υψίπεδα του Γκολάν στο νότιο τμήμα της Συρίας μεταφέρθηκαν σήμερα στα σύνορα της Ιορδανίας καθώς επίκειται η απελευθέρωσή τους, ανέφερε το συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (OSDH).

"Οι παρατηρητές μεταφέρθηκαν από το χωριό Τζάμλα όπου εκρατούντο στην κοιλάδα του Γιαρμούκ, στα σύνορα της Ιορδανίας ενόψει της απελευθέρωσής τους", δήλωσε ο Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν, πρόεδρος του OSDH που είναι σε επαφή

με τους απαγωγείς.

Δεν ήταν σε θέση να διευκρινίσει εάν οι παρατηρητές θα παραδοθούν στις ιορδανικές αρχές ή σε μια ομάδα του ΟΗΕ ή του Ερυθρού Σταυρού.

Μια πρώτη προσπάθεια για να μεταφερθούν οι παρατηρητές από την Τζάμλα χθες Παρασκευή απέτυχε εξ' αιτίας του βομβαρδισμού από τον στρατό μιας κοντινής περιοχής, που ανάγκασε μια αυτοκινητοπομπή του ΟΗΕ που επρόκειτο να τους μεταφέρει να γυρίσει πίσω.

"Η Ταξιαρχία των Μαρτύρων του Γιαρμούκ" η ομάδα που απήγαγε την Τετάρτη τους παρατηρητές είχε ζητήσει αρχικά την απόσυρση των συριακών στρατευμάτων από την περιοχή της Τζάμλα και τον τερματισμό των βομβαρδισμών, προκειμένου να απελευθερώσει τα μέλη του ΟΗΕ.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα