Μετά την επίσκεψη της τρόικας οι νέες δόσεις

Η νέα δόση των δανείων προς την Ελλάδα εκταμιεύθηκε σήμερα το πρωί, δήλωσε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF), Κλάους Ρέγκλινγκ, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν θα γίνουν άλλες εκταμιεύσεις μετά τον Ιούνιο, έως ότου ολοκληρωθεί η νέα επίσκεψη της τρόικας

στην Αθήνα.Ο επικεφαλής του EFSF προειδοποίησε πως η Ελλάδα θα πρέπει να συμφωνήσει στους όρους της οικονομικής βοήθειας από τους δανειστές της προτού εισρεύσουν νέα χρήματα στα ταμεία της μετά τον Ιούνιο.

«Βάσει της υφιστάμενης πρώτης δόσης, η οποία είχε εγκριθεί πριν από λίγο καιρό, άλλο 1 δισ. ευρώ θα είναι διαθέσιμο τον Ιούνιο για την εξυπηρέτηση του χρέους, αλλά τότε θα πρέπει να πραγματοποιηθεί η νέα επίσκεψη της τρόικας και να υπάρξει συμφωνία για το τι θα γίνει το δεύτερο εξάμηνο και την επόμενη χρονιά. Έτσι, δεν θα υπάρξει νέα εκταμίευση αν δεν υπάρξει συμφωνία με την τρόικα», είπε.

Ο κ. Ρέγκλινγκ εκτίμησε ακόμη ότι τα ευρωομόλογα θα μπορούσαν να αποδειχθούν χρήσιμα στο μέλλον, αλλά προτεραιότητα αποτελεί η δημοσιονομική πειθαρχία.

ΠΗΓΗ: Reuters

Keywords
Τυχαία Θέματα