Μείωση αμυντικών δαπανών

Σε έγγραφο που διέρρευσε στους Financial Times, οι εταίροι και δανειστές μας ζητούν μείωση αμυντικών δαπανών και υποστηρίζουν ότι οι στρατιωτικές δαπάνες παραμένουν στο 2,3% του ΑΕΠ εν μέσω κρίσης, δηλαδή περίπου στα επίπεδα της Μεγάλης Βρετανίας, διατηρώντας έτσι την Ελλάδα στην τρίτη θέση μεταξύ των χωρών του ΝΑΤΟ,

δηλαδή πίσω μόνο από τις ΗΠΑ και τη Μ. Βρετανία. Η Πρόταση των δανειστών είναι να περικοπούν 500 εκατομ. ευρώ από τις αμυντικές δαπάνες από τον φετινό προϋπολογισμό.


Επίσης, οι δανειστές επαναφέρουν την κατάργηση της υποχρεωτικής Στρατιωτικής θητείας υποστηρίζοντας ότι αν καταργηθεί θα εξασφαλιστούν σημαντικά κονδύλια. Και ακόμη προτείνουν , να κλείσουν οι εγχώριες αμυντικές Βιομηχανίες και να γίνουν μειώσεις στους μισθούς και τις συντάξεις των στρατιωτικών.
Σχολιάζοντας αυτά τα δημοσιεύματα στα Διεθνή και εγχώρια ΜΜΕ ο ΑΝΥΠΕΘΑ Κ.ΗΣΥΧΟΣ, τα χαρακτήρισε ανυπόστατα, υποβολιμαία, που εντάσσονται στη στρατηγική απαξίωσης της ελληνικής κυβέρνησης και δήλωσε ότι: « Δεν πρόκειται να αποδεχθούμε μέτρα που στοχεύουν στον αφοπλισμό της χώρας. Επιλογές , που θα βάλουν σε κίνδυνο την ανεξαρτησία, την κυριαρχία της χώρας και την ύψιστη αποστολή που επιτελούν οι γυναίκες και οι άνδρες των Ενόπλων Δυνάμεων.»
*
Επίσης, για “τεράστια ποσά που διακινήθηκαν προς τον Τύπο” από τον χώρο των εξοπλισμών έκανε λόγο ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος μετά από τη συνεδρίαση της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους ,που συνεδρίασε στο ΥΠΕΘΑ. Ο Π. Καμμένος αναφέρθηκε στις σχέσεις δημοσιογράφων και εκδοτών με ξένες Πολεμικές Βιομηχανίες.
Ο ΥΕΘΑ αναφέρθηκε επίσης, στις εξοπλιστικές συμβάσεις που βρίσκονται υπό έλεγχο και για την διόγκωση του ελληνικού χρέους μέσω των εξοπλισμών και επισήμανε ότι: «σε τρεις μόνο συμβάσεις που προλάβαμε και ελέγξαμε βρέθηκε ότι το δημόσιο χρέος, το 2009, παράνομα και κατά παράβαση των όρων της Eurostat, διογκώθηκε κατά 3,1 δισεκατομμύρια ευρώ, προκειμένου η Ελλάδα να οδηγηθεί στο μηχανισμό στήριξης, προκειμένου η Ελλάδα να μπει στην εποχή των μνημονίων, προκειμένου να εξαθλιωθεί ο ελληνικός λαός. Η έρευνα συνεχίζεται. Θέλω να σας πω ότι τα οικονομικά στοιχεία πηγαίνουν προς την Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους, τα ποινικά στοιχεία πηγαίνουν προς την ελληνική Δικαιοσύνη.»

Ρεπορτάζ: Χρήστος Καπούτσης

Keywords
Τυχαία Θέματα