Μεγάλη δυσκολία η έλλειψη εσωτερικού μετώπου

«Η διαπραγμάτευση με την τρόικα, και κατά βάθος με τους Ευρωπαίους εταίρους μας και με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, είναι εξαιρετικά δύσκολη γιατί δεν αφορά μόνο την ολοκλήρωση των τεχνικών διαδικασιών του προγράμματος που λήγει,αλλά τη διαμόρφωση του πολιτικού πλαισίου της νέας σελίδας». Αυτό επισήμανε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος,
στο περιθώριο της Συνόδου των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

«Η μεγάλη δυσκολία είναι η πολιτική κατάσταση στο εσωτερικό της χώρας», επισήμανε ο κ. Βενιζέλος, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν έχουμε ένα εσωτερικό μέτωπο που βοηθά την κυβέρνηση στη διαπραγμάτευση».

Η κυβέρνηση τηρεί στάση αναμονής επί των απαντήσεων της τρόικας στις ελληνικές αντιπροτάσεις, ενώ εκτιμάται πως αύριο ή την Πέμπτη οι εκπρόσωποι των δανειστών θα επιστρέψουν για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

Τα όποια νέα μέτρα θα εφαρμοστούν στην υποθετική περίπτωση που επαληθευτούν οι πιο απαισιόδοξες προβλέψεις της τρόικας για το δημοσιονομικό κενό, διευκρίνισε νωρίτερα το υπουργείο Οικονομικών, επισημαίνοντας ότι αυτή η υποθετική περίπτωση δεν πρόκειται να συμβεί ούτε και τώρα.
Keywords
Τυχαία Θέματα