Με το βλέμμα στο Eurogroup

Ωςτο πλέον σοβαρό ανάμεσα στα μέτρα,κρίνεται το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεωνμε στόχο την άντληση 1,5 δισεκατομμυρίωνευρώ και περιλαμβάνεται στην26σέλιδη λίστα που εστάλη την Τετάρτηστους δανειστές. Τηνείδηση μεταδίδει το Reutersπουμετά το Spiegelβλέπεισημεία βελτίωσης και δηλώνει ότι ηελληνική κυβέρνηση φαίνεται να προχωράσε σειρά παραχωρήσεων. Στοτακτικό Eurogroup της 24ης Απριλίου στηΛετονία για την επίτευξη συμφωνίαςπροσανατολίζεται η κυβέρνηση, προκειμένουνα έχουν ολοκληρωθεί οι διαπραγματεύσειςμε εταίρους και δανειστές. Σύμφωναμε πληροφορίες το θέμα συζητήθηκε κατάτη χθεσινή

τρίωρη σύσκεψη του οικονομικούεπιτελείου και του αντιπρόεδρου τηςκυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη υπό τονπρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα όπου τέθηκεεπί τάπητος και το πακέτο των μέτρων-βελτιωμένο και ενισχυμένο - που θαπαρουσιαστεί την Μεγάλη Τετάρτη στοEuroWorking Group.

Σύμφωναμε πληροφορίες οι δανειστές επιμένουνστην κατάργηση της έκπτωσης 30% στηνεισφορά αλληλεγγύης, στην αύξηση τουΦΠΑ σε όλα τα νησιά εκτός αυτά της άγονηςγραμμής, στη διάθεση των εσόδων από τιςαποκρατικοποιήσεις για την αποπληρωμήτου χρέους, στην απελευθέρωση τωνκλειστών επαγγελμάτων και στην επίσπευσητης προκήρυξης των τηλεοπτικών αδειών.

Keywords
Τυχαία Θέματα