Παροχές πριν τις κάλπες

Μετά το αφορολόγητο πετρέλαιο στους αγρότες που προανήγγειλε ο πρωθυπουργός και την έκτακτη πληρωμή αύριο του ΕΚΑΣ σε 2.419 δικαιούχους με αναπηρία τουλάχιστον 80%, σε επιστροφές ΦΠΑ προς επιχειρήσεις ύψους 50 εκ. ευρώ προχώρησε το ΥΠΟΙΚ σύμφωνα με όσα προκύπτουν από στοιχεία που δημοσιοποίησε η γγ Δημοσίων Εσόδων. Το ποσό που εκκρεμεί να επιστραφεί από τον ΦΠΑ ανέρχεται σε 540,9 εκατ. ευρώ, όταν

την προηγούμενη εβδομάδα ήταν 590,7 εκατ. ευρώ.

Την ίδια ώρα το οικονομικό επιτελείο θέτει θέμα ελάφρυνσης του δημοσιονομικού προγράμματος διαρρέοντας ότι η σχετική συζήτηση θα γίνει με την τρόικα το Σεπτέμβριο και μαζί θα ανοίξει ο δρόμος για μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης, κατάργηση ή περιορισμό της εισφοράς αλληλεγγύης, διατήρηση του ΦΠΑ στην εστίαση στο 13% και στη συνέχεια σταδιακή μείωση των φορολογικών συντελεστών για επιχειρήσεις και νοικοκυριά και σταδιακή κατάργηση των τεκμηρίων διαβίωσης.

Υπογράφηκε, σήμερα, από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, υπουργική απόφαση για την αναστολή καταβολής δόσεων δανείων με την εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου που έχουν χορηγηθεί σε ιδιωτικές επιχειρήσεις και επαγγελματίες. Για τον σκοπό αυτόν οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να υποβάλουν αίτηση στις τράπεζες έως την 31 Ιουλίου 2014.

Εν τω μεταξύ, διεύρυνση των κριτηρίων του κοινωνικού μερίσματος προκειμένου έως τις 30 Ιουνίου να έχουν δοθεί και τα 525 εκατ. ευρώ προανήγγειλε κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα