Με το ποδήλατο στην πόλη

Στο ποδήλατο είναι αφιερωμένη η σημερινή, τρίτη ημέρα στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Βιώσιμης Μετακίνησης. Τα σοβαρά εμπόδια στην προσβασιμότητα αστικών χώρων και η ανεπάρκεια ελέγχων παράνομης στάθμευσης και κατάληψης πεζοδρομίων διαπιστώθηκαν και κατά τη 2η μέρα διαβούλευσης στο Αμφιθέατρο του Αθήνα 9.84.

Η εκπομπή «Metropolis» με τον Λ. Αντωνόπουλο έκανε τη δική της έρευνα, στη διάρκεια της οποίας ακούστηκαν κάτοικοι της οδού Ιπποκράτους να εκφράζουν τη δυσανασχέτησή τους, σχετικά με τα εμπόδια που συναντούν στις

μετακινήσεις τους.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, μόλις ένα στα δέκα οχήματα σταμάτησε μπροστά από διαβάσεις πεζών. Οι σωστοί οδηγοί επιβραβεύτηκαν με ένα τριαντάφυλλο, από τα μέλη του Συλλόγου «Πεζή».

Η Λουκία Σανιδά περπάτησε ένα από τα πολυσύχναστα πεζοδρόμια της Αθήνας, στην Ιπποκράτους, από τη συμβολή της με την οδό Ακαδημίας έως το ύψος της Καλλιδρομίου και στη διαδρομή συνάντησε πολλά εμπόδια, τα οποία κατέγραψε και φωτογράφισε.

Το πεζοδρόμιο της Ιπποκράτους στενεύει σε κάποια σημεία της, με αποτέλεσμα να είναι αδύνατη η διέλευση δύο πεζών μαζί. Χαρακτηριστικό είναι ότι στο δρόμο εξέχουν σκαλοπάτια εισόδου πολυκατοικιών, φρεάτια, ακόμη και φωτεινός σηματοδότης! Πάνω στο πεζοδρόμιο σταθμευμένα δίκυκλα και αυτοκίνητα.

Στο ύψος της οδού Αραχώβης, δεν έχει κατασκευαστεί ράμπα για άτομα με αναπηρικό αμαξίδιο. Αυτό σημαίνει ότι για να περάσουν απέναντι, αναγκάζονται να κινηθούν στο δρόμο. Το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν και οι μητέρες με καροτσάκι.

Στη συνέχεια της διαδρομής, οι διάδρομοι κίνησης τυφλών καταλήγουν τις περισσότερες φορές σε εμπόδια. Όπως, σε τραπεζοκαθίσματα καταστημάτων, σε τείχος καταστημάτων, σε δίκυκλα και άλλα.  
19/09 Ημέρα αφιερωμένη στο Ποδήλατο

11.00-13.00 - Διαβούλευση για το ποδήλατο Αμφιθέατρο 9.84

12.00 - 16.00 - Ποδηλάτες ενημερώνουν το κοινό, Πλατεία Συντάγματος

20/09 Ημέρα αφιερωμένη στις Μεταφορές και τη Λειτουργία της Πόλης     

11.00-13.00 - Διαβούλευση για θέματα μεταφορών και λειτουργιών της πόλης Μεταφορείς / Διανομείς / Τaxi Αμφιθέατρο 9.84

21/09 Ημέρα αφιερωμένη σε πρωτοβουλίες και συνεργασίες του Δήμου/ Οδική Ασφάλεια / Οικολογική Οδήγηση

11.00-13.00 - Διαβούλευση για θέματα οδικής ασφάλειας / οικολογικής οδήγησης             
Παρουσίαση Ecomobility / Προσέχω / Παρουσίαση εκπαιδευτικών προγραμμάτων Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου Αμφιθέατρο 9.84

22/09 Λήξη της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Μετακίνησης / εορτασμός επί της οδού Πανεπιστημίου από τις 12.00 έως και τις 17.00

Καλλιτεχνικά events σε 2 σημεία (Ομόνοια / Προπύλαια) (μουσικά συγκροτήματα)

Προβολή Έργου «Be the change»

Συμμετοχή σχολείων και ΜΚΟ

Εκπαιδευτικά και ψυχαγωγικά προγράμματα για παιδιά

Μουσικοκινητικά παιχνίδια

Παρουσίαση πρωτοβουλιών και συνεργασιών του Δήμου Αθηναίων

Skateboard show

Παρουσίαση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης χωρίς αυτοκίνητ

Keywords
Τυχαία Θέματα