Με το δεξί η εθνική (2-1)

Το πρώτο βήμα για την πρόκριση στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2014 στη Βραζιλία, έγινε απο την Εθνική Ελλάδας. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα αν και δυσκολεύτηκε κόντρα στη Λετονία, νίκησε 2-1 στη Ρίγα, με ανατροπή. Ο Σπυρόπουλος και ο Γκέκας τα «γαλανόλευκα» τέρματα.Σε ένα κακό αγωνιστικό χώρο, λόγω της έντονης βροχόπτωσης, η Ελλάδα δεν πρόσεξε και το πλήρωσε στο πρώτο ημίχρονο. Ο Βισνακόφς ανατράπηκε στο 41’ από τον Παπαδόπουλο
και ο Τσάουνα άνοιξε το σκορ για τους Λετονούς ένα λεπτό αργότερα. Νωρίτερα, η Εθνική μας είχε δοκάρι με τον Μανιάτη στο 34’ και ευκαιρίες με τον Μήτρογλου στο 15’ και με τον Γκέκα στο 45’.

Στο δεύτερο 45λεπτο η Εθνική Ελλάδας, όπως ήταν αναμενόμενο και απολύτως λογικό, ρίσκαρε περισσότερο. Στο 46’ ο Σαμαράς έκανε το γύρισμα, αλλά σημάδεψε τον αντίπαλο τερματοφύλακα και στο 52’ έχασε μοναδική ευκαιρία, μιας και δεν έπιασε καλά το σουτ, ενώ στο 47’ ο Μανιάτης πλάσαρε αλλά η μπάλα έφυγε μόλις άουτ. Η ισοφάριση ήρθε στο 57’ με ένα δυνατό και ωραίο σουτ του Σπυρόπουλου και η ανατροπή έγινε στο 69’ με τον Γκέκα να εκμεταλλεύεται την εξαιρετική κάθετη του Κατσουράνη και να πλασάρει εύστοχα τον Βάνις. Μέχρι το φινάλε, πάντως, είχαμε ακόμα δύο σπουδαίες ευκαιρίες, αλλά ο Νίνης στο 87’ και ο Τοροσίδης στο 93’ δεν ήταν αποτελεσματικοί στην τελική προσπάθεια.

ΛΕΤΟΝΙΑ: Βάνις, Κλάβα, Γκορκς, Κριάουκλις, Λάιζανς, Ιβανόφς, Φερτόφς (75’ Βερπακόφσκις), Τσάουνα (79’ Μάλινς), Βισνακόφς (75’ Ρούτγκινς), Λουκιανόφς, Ρούντνιεφς.

ΕΛΛΑΔΑ: Καρνέζης, Τοροσίδης, Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Σπυρόπουλος, Μανιάτης, Τζιόλης, Κατσουράνης, Φορτούνης (80’ Χολέμπας), Μήτρογλου (46’ Σαμαράς) (69’ λ. τρ. Νίνης), Γκέκας.
Keywords
Τυχαία Θέματα