Με τιμές 2013 ο ΕΝΦΙΑ για 4.000 οικισμούς

Με τις αξίες που υπολογίστηκε ο ΦΑΠ το 2013, θα υπολογιστεί και ο φετινός ΕΝΦΙΑ για 4.000 οικισμούς στη χώρα, στους οποίους τα ακίνητα και τα οικόπεδα είναι εκτός αντικειμενικού προσδιορισμού των αξιών, κατόπιν εντολής του πρωθυπουργού. Όπως επισήμανε ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης από το βήμα της Βουλής, βρέθηκε μία φόρμουλα για το πώς θα υπολογιστεί η αντικειμενική

αξία. «Αυτό πρέπει να το θεραπεύσουμε και μάλιστα σύντομα. Δεσμεύομαι ότι θα δουλέψουμε για πλήρη εξάλειψη όλων των προβλημάτων και των αδικιών του ΕΝΦΙΑ», τόνισε.
Ωστόσο, οι αντιδράσεις της Αντιπολίτευσης, φορέων της αγοράς και πολιτών συνεχίζονται, ενώ το ΠΑΣΟΚ επιμένει ότι οι αναγκαίες διορθώσεις θα απαιτήσουν χρόνο και η εξόφληση της πρώτης δόσης πρέπει να μετατεθεί για τα τέλη Σεπτεμβρίου, άποψη που φαίνεται ότι εξετάζει σοβαρά το υπουργείο Οικονομικών.

Η κυβέρνηση έκανε συγκεκριμένες επιλογές και όχι λάθη, δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, αναφερόμενος στον ΕΝΦΙΑ. Επανέλαβε ότι, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δεσμευθεί μεταξύ άλλων για πλήρη αναθεώρηση του καθεστώτος του ειδικού φόρου ακίνητης περιουσίας για να περιλαμβάνει το μεγάλο πλούτο.

Εξάλλου, ο υπουργός Οικονομικών, κατέθεσε τροπολογία με την οποία προβλέπεται η απαλλαγή από την υποχρέωση υποβολής δήλωσης ΦΠΑ για επιχειρήσεις που την προηγούμενη διαχειριστική περίοδο είχαν ακαθάριστα έσοδα έως 10.000 ευρώ. Όπως τόνισε ο κ. Χαρδούβελης, στη ρύθμιση αυτή μπορούν να υπαχθούν 400.000 ελεύθεροι επαγγελματίες, δηλαδή το 42% των επιχειρήσεων που υπόκεινται στο συγκεκριμένο φόρο.

Keywords
Τυχαία Θέματα