Ομαλή η επιστροφή

Ομαλά διεξάγεται έως αυτή την ώρα η επιστροφή των εκδρομών του Πάσχα. Η κυκλοφορία και στα δυο εθνικά δίκτυα είναι χαμηλή. Αναμένεται όμως να ενταθεί μετά τις τρεις το απόγευμα, καθώς έως τη μία μετά το μεσημέρι, είχε επιστρέψει μόνο το 20% των οχημάτων, που πέρασαν τα διόδια προς Λαμία και προς Πελοπόννησο από την Μεγάλη Πέμπτη ως το απόγευμα του μεσημέρι του Μεγάλου Σαββάτου.

Μικρές

καθυστερήσεις παρατηρούνται στο 199ο χιλιόμετρο της Εθνικής οδού Κορίνθου - Πατρών, στο ύψος του «εργοταξίου Παναγόπουλου» στο ρεύμα προς Κόρινθο λόγω έργων. Στο συγκεκριμένο σημείο σχηματίζεται ουρά μήκους ενός περίπου χιλιομέτρου.

Οι οδηγοί θα πρέπει να είναι προσεκτικοί ιδιαίτερα στο 20ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Αθηνών - Κορίνθου, στο ύψος της «Χαλυβουργικής» και στο ρεύμα προς Αθήνα όπου εκτελούνται αντιπλημμυρικά έργα, ενώ ο δρόμος στενεύει στο σημείο εκείνο στενεύει απότομα. Ενισχυμένα σήμερα τα μέτρα της Τροχαίας στις εθνικές οδούς. Προσοχή συνιστά η Τροχαία στην Εθνική οδό Αθηνών Κορίνθου, στο ύψος της Χαλυβουργικής, όπου η κίνηση περιορίζεται σε δύο λωρίδες, λόγω έργων. Τέλος, από τις 3.00 μετά το μεσημέρι έως τις 10.00 το βράδυ θα τεθεί σε ισχύ απαγόρευση κίνησης φορτηγών με ωφέλιμο φορτίο άνω του 1,5 τόνου, στο ρεύμα εισόδου στα αστικά κέντρα.


Σε ρυθμούς αργίας τα αστικά μέσα μεταφοράς. Λεωφορεία και τρόλεϊ κινούνται με βάση τη συχνότητα των δρομολογίων τις Κυριακές. Οι συρμοί του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου εκτελούν δρομολόγια ανά 12 λεπτά και του Μετρό ανά 10 λεπτά, ενώ το τραμ αναχωρεί κάθε ημίωρο. Το επιβατικό κοινό για περισσότερες πληροφορίες μπορεί να επικοινωνεί με το Τηλεφωνικό Κέντρο 185 του ΟΑΣΑ και μέσω Internet στη διεύθυνση http://www.oasa.gr.

Μέτρα και στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου.
Το Λιμενικό Σώμα συμβουλεύει όσους που πρόκειται να ταξιδέψουν με αυτοκίνητο να φτάνουν μία ώρα νωρίτερα στην αποβάθρα αναχώρησης του πλοίου.
Υπενθυμίζεται ότι στο 14541 του Οργανισμού Λιμένος Πειραιά Ραφήνας και Λαυρίου, υπάρχει όλο το 24ωρο προαναγγελία των αναχωρήσεων και των αφίξεων των πλοίων από τα λιμάνια.

Στο λιμάνι του Πειραιά αναμένεται να καταφθάσουν σήμερα από διάφορα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα, την Κρήτη και τις Κυκλάδες 13 πλοία, ενώ από νησιά του Αργοσαρωνικού θα υπάρξουν 13 κατάπλοι υδροπτερύγων και 15 Ferriboat. Στη Ραφήνα θα έχει 7 κατάπλους πλοίων από τις Κυκλάδες και 6 από το Μαρμάρι. Έξι κατάπλοι πλοίων θα έχει επίσης το λιμάνι του Λαυρίου. Υπενθυμίζεται ότι στο 14541 του Οργανισμού Λιμένος Πειραιά Ραφήνας και Λαυρίου, υπάρχει όλο το 24ωρο προαναγγελία των αναχωρήσεων και των αφίξεων των πλοίων από τα λιμάνια.

Keywords
Τυχαία Θέματα