«Με εξέπληξε το κείμενο συμφωνίας»

«Με εξέπληξε και με σόκαρε το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων που μάλλον δεν ήταν καλό για την ελληνική πλευρά», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Μητρόπουλος, στην Τρόικα του ΑΘΗΝΑ 9.84 και το Νεκτάριο Νώτη.«Με εξέπληξε επίσης η συμφωνία, το κείμενο συμφωνίας που έστειλε ο κ. Γιούνκερ εκφράζοντας

ομόφωνα τους πέντε άλλους, τους τρεις στην ουσία, αλλά και όσους μετείχαν στην πενταμερή του Βερολίνου. Με εξέπληξε επιπλέον το γεγονός ότι μετά από τέσσερις μήνες διαπραγματεύσεων, το αποτέλεσμα από την μια πλευρά ήταν αυτό το μανιφέστο κοινωνικού δαρβινισμού, κοινωνικού ολοκαυτώματος, που είναι αυτό που ενεχείρισε ο κ. Γιούνκερ και από τη δική μας πλευρά ως απόρροια των διαπραγματεύσεων ήταν το 47σέλιδο e-mail του κου Τσακαλώτου που και αυτό έχει αρκετά σημεία μακριά από το πρόγραμμά μας. Άρα, λοιπόν, φαίνεται ότι η διαπραγμάτευση στην οποία προσδοκούσε ο ελληνικός λαός δεν απέδωσε, αφού, αντί για κείμενα ομαλής πορείας και διευθέτησης του ελληνικού ζητήματος, είδαμε κείμενα λήξης πολέμου, παύσης εχθροπραξιών. Τέτοια είναι τα κείμενα, σαν να μη συνέβη διαπραγμάτευση ή σαν να μην υπήρξε σύμπτωση σε κανένα σημείο των δύο πλευρών. Άρα, φαίνεται ότι τα πράγματα έχουν δυσκολέψει, το μάχεται η κυβέρνηση, αλλά νομίζω ότι με αυτά που είδαμε, με το ύφος που είδαμε και τα λόγια που ακούσαμε, την ειρωνεία από τον κ. Γιούνκερ, τις αποστροφές και τις φράσεις των άλλων ηγετών, δεν βλέπω σημεία σύμπτωσης μετά από αυτά τα δύο κείμενα, κυρίως μετά το απαράδεκτο κείμενο Γιούνκερ».

«Οι διαπραγματεύσεις στις οποίες ο ελληνικός λαός είχε πιστέψει και είχε προσδοκήσει πολύ φαίνεται ότι δεν απέδωσαν τα αποτελέσματα τα οποία αναμέναμε. Δεν μπορούμε να μιλάμε για επιτυχία των διαπραγματεύσεων».

«Κάθε υποχώρηση της δικής μας πλευράς προς τις απόψεις των δανειστών θα καθιστούσε το κείμενο μας απαράδεκτο. Υπό αυτή την έννοια δεν θεωρώ άλλη περαιτέρω υποχώρηση προς την πλευρά και ως προς τις θέσεις των δανειστών».

«Δεν υπάρχει περιθώριο να πάμε περαιτέρω στις θέσεις των δανειστών και υπό αυτή την έννοια τιμώντας την ηγεσία που με τίμησε και εμένα, θεωρώ ότι ένα τέτοιο κείμενο δεν είναι εύκολο να περάσει».

Keywords
Τυχαία Θέματα