«Μαθηματικά χειροπιαστά!»

Το Goethe-Institut Athen παρουσιάζει από τις 02 έως 20 Δεκεμβρίου 2013 την έκθεση «Μαθηματικά χειροπιαστά!». Η διαδραστική αυτή έκθεση σχεδιάστηκε από το μουσείο «Mathematikum» στο Γκίσεν της Γερμανίας και είναι κατάλληλη για όλες τις ηλικίες. Για δεύτερη φορά η δημοφιλής έκθεση έρχεται στην Ελλάδα: στη Θεσσαλονίκη προσέλκυσε περίπου 1100 επισκέπτες. Αλλά και σε άλλες ευρωπαϊκές, αμερικανικές και ασιατικές χώρες, βρήκε εξαιρετική απήχηση.

Σαπουνόφουσκες, γρίφοι και διάφορα πειράματα περιμένουν μικρούς και μεγάλους καθώς και όσους λατρεύουν τα μαθηματικά ή αντίθετα είναι επιφυλακτικοί απέναντι σε αυτά, να έρθουν σε επαφή με μία από τις αρχαιότερες επιστήμες. «Δημιουργώ και σκέφτομαι μόνος μου» είναι το μυστικό για να αποκτήσει κάποιος γνώσεις, αναφέρει ο καθηγητής μαθηματικών και ιδρυτής του Μουσείου Albrecht Beutelspacher. Δεν πρόκειται λοιπόν για μία κλασική έκθεση αλλά για έναν χώρο που σε καλεί να τον εξερευνήσεις, «δοκιμάζοντας», «ακουμπώντας» και «βιώνοντας» περισσότερα από 20 εκθέματα. Το παιχνίδι, η εξερεύνηση και η λύση διάφορων γρίφων είναι το κλειδί αλλά και το μυστικό της έκθεσης «Μαθηματικά χειροπιαστά!», αποτελούν όμως και τα στοιχεία που θα προσφέρουν και τη μεγαλύτερη χαρά στους επισκέπτες της.

Στα πλαίσια της έκθεσης έχουν προγραμματισθεί workshops για μαθητές και εκπαιδευτικούς, μια συζήτηση στρογγυλής τραπέζης και μια διάλεξη για τον M.C. Escher.

Η υπεύθυνη του τμήματος παιδαγωγικής συνεργασίας του Ινστιτούτου, Γκάμπι Φρανκ-Βουτσάς, μίλησε στην Βίκυ Παπαστεφάνου.

Keywords
Τυχαία Θέματα