Μάλι: Έκτακτη σύνοδος κορυφής της ECOWAS

Η Οικονομική Κοινότητα των Κρατών της Δυτικής Αφρικής (ECOWAS) συγκάλεσε για το Σάββατο έκτακτη σύνοδο κορυφής στην Ακτή Ελεφαντοστού για να συζητήσει για την στρατιωτική εκστρατεία κατά των ισλαμιστών ανταρτών στο Μαλί, δήλωσε υπουργός της Ακτής Ελεφαντοστού, η οποία ασκείαυτήν την περίοδο την προεδρία της ECOWAS.

"Οι επικεφαλής κρατών και κυβερνήσεων θα συναντηθούν για να έχουν διαβουλεύσεις και να κάνουν μια αποτίμηση της κατάστασης", δήλωσε ο Άλι Κουλίμπαλι, ο υπουργός της Ακτής Ελεφαντοστού που είναι αρμόδιος για την Αφρικανική Ολοκλήρωση.

Ωστόσονωρίτερα σήμερα εκπρόσωπος της ECOWAS στο Λάγος της Νιγηρίας είχε δηλώσει ότι η έκτακτη σύνοδος κορυφής της κοινότητας αυτής θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη.

Ο Κουλίμπαλι πρόσθεσε ότι μια έκτακτηδύναμη από στρατιώτες της ECOWAS, η οποία δημιουργήθηκε μετά την έναρξητων γαλλικών αεροπορικών επιδρομών κατά των ισλαμιστών στο Μαλί την Παρασκευή, θα αρχίσει να φτάνει σήμερα στην Μπαμακό.

Παράλληλα το Μπενίν ανακοίνωσε σήμερα ότι θα αποστείλει περίπου 300 στρατιώτες στο Μαλί στο πλαίσιο της αφρικανικής δύναμης που είναι επιφορτισμένη να βοηθήσει την κυβέρνηση της Μπαμακό να ανακόψει την προέλαση προς το νότοτης χώρας των ισλαμιστών ανταρτών, οι οποίοι ελέγχουν το βόρειο τμήμα του Μαλί εδώ και περισσότερο από εννέα μήνες.

"Περίπου 300 στρατιώτες από το Μπενίν θα αποσταλούν" στο Μαλί, δήλωσε ο αρχηγός του γενικού επιτελείου των ενόπλων δυνάμεων του Μπενίν, αντιναύαρχος Ντένις Χούσου Γκμπεσεμεχλάμ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα