Μαλαισία: Απειλούν με απεργία πείνας οι συγγενείς

Οργισμένες οικογένειες Κινέζων απείλησαν σήμερα να αρχίσουν απεργία πείνας μέχρι η μαλαισιανή κυβέρνηση να τους πει την αλήθεια για την τύχη των συγγενών τους που επέβαιναν στην πτήση του αεροπλάνου της εταιρείας Malaysia Airlines που εξαφανίσθηκε καθ' οδόν από την Κουάλα Λουμπούρ για το Πεκίνο.

Δέκα ημέρες αφότου το επιβατικό αεροπλάνο εξαφανίσθηκε έπειτα από πτήση μιας ώρας, εκατοντάδες μέλη οικογενειών εξακολουθούν να περιμένουν πληροφορίες σ' ένα ξενοδοχείο του Πεκίνου.

Περίπου τα δύο τρίτα των 239

επιβατών της πτήσης MH370 της Malaysia Airlines είναι Κινέζοι.

Οι οικογένειες εξέφρασαν σήμερα τον πόνο και την οργή τους σε κινέζους αντιπροσώπους που εστάλησαν από την αεροπορική εταιρεία για να τους συναντήσουν και ζήτησαν να δουν τον πρεσβευτή της Μαλαισίας.

"Αυτό που θέλουμε είναι η αλήθεια. Μην τους αφήσετε να γίνουν θύματα της πολιτικής. Ανεξάρτητα σε ποιο πολιτικό κόμμα ανήκεις, ανεξάρτητα πόση εξουσία έχεις, αν δεν υπάρχει ζωή, τι σημασία έχει; Πού είναι η συμπόνια;" ρωτούσε με οργή μια μεσήλικη γυναίκα.

"Πηγαινοέρχεστε συνεχώς. . Συνεχώς μας ξεγελάτε, μας λέτε ψέματα", πρόσθεσε ένας άνδρας.

Η Κίνα έχει επανειλημμένα ζητήσει από τη μαλαισιανή πλευρά να φροντίζει καλύτερα τους συγγενείς των κινέζων επιβατών και να τους παρέχει πληροφορίες.

"Η Κίνα ζητάει συνεχώς από τη μαλαισιανή πλευρά και τη Malaysia Ailines να απαντούν με ειλικρίνεια στα εύλογα αιτήματα των κινεζικών οικογενειών", δήλωσε κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Χονγκ Λέι.

Ο κινέζος αντιπρόσωπος της αεροπορικής εταιρείας δήλωσε πως η ενημέρωση που έχουν οι οικογένειες είναι πέραν του ελέγχου του.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα