Μακριά από συμφωνία Ελλάδα και ΕΕ

Η Ελλάδα και η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι μακριά από μια συμφωνία δήλωσε ο επικεφαλής της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Συγκεκριμένα, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό "France24" δήλωσε χαρακτηριστικά "είμαστε μακριά από μια συμφωνία που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί πολιτικός συμβιβασμός". Επιπλέον τόνισε τη σημασία ενός ισοσκελισμένου ελληνικού προϋπολογισμού. Εξάλλου, ο πρόεδρος του συμβουλίου υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης Γερούν Ντάισελμπλουμ δήλωσε σήμερα ότι είναι «απαισιόδοξος»

για την πιθανότητα να υπάρξει συμφωνία με την Ελλάδα στο Eurogroup που προβλέπεται να γίνει τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες. «Είμαι πολύ απαισιόδοξος όσον αφορά την προσπάθεια επίτευξης μιας χειροπιαστής συμφωνίας τη Δευτέρα» είπε ο Ντάισελμπλουμ, ο οποίος είναι επίσης υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας, στη δημόσια ολλανδική τηλεόραση NOS.

«Οι Έλληνες έχουν πολύ μεγάλες φιλοδοξίες αλλά οι δυνατότητες, δοθείσης της κατάστασης της ελληνικής οικονομίας, είναι περιορισμένες» συνέχισε ο Ντάισελμπλουμ. «Δεν γνωρίζω εάν θα καταλήξουμε (σ.σ. σε μια συμφωνία) τη Δευτέρα» πρόσθεσε ο πρόεδρος της Ευρωομάδας.

Με πληροφορίες από capital.gr, ΑΠΕ- ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα