«Μάχη» για συμβιβασμό

Καθοριστική για την επίτευξη συμφωνίας με τους δανειστές, η αξιολόγηση που κάνουν οι εξουσιοδοτημένοι εκπρόσωποι του προέδρου της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ επί των νέων προτάσεων που προσκόμισε η Ελληνική αντιπροσωπεία. Αν κριθούν επαρκείς, οι διαβουλεύσεις θα συνεχιστούν με τους εκπροσώπους του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου υπό τον Πολ Τόμσεν, και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Στην ελληνική αντιπροσωπεία μετάσχουν οι κύριοι Δραγασάκης,
Παππάς, Τσακαλώτος και Χουλιαράκης

Πηγές των Βρυξελλών, που επικαλείται δημοσίευμα του Bloomberg , αναφέρουν ότι ο Πρόεδρος της Κομισιόν επιθυμεί συμφωνία πριν από το άνοιγμα των αγορών την Δευτέρα και ότι πρόκειται για τελευταία προσπάθεια που καταβάλλει ο κ. Γιούνγκερ για συμβιβασμό όλων των πλευρών.

Σύμφωνα με Το Βήμα της Κυριακής, το σχέδιο της Αθήνας προβλέπει τρεις συντελεστές ΦΠΑ (6, 12 και 23%) και κατάργηση των εκπτώσεων στα νησιά. Φρένο στις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις και σταδιακή αύξηση των ορίων ηλικίας στο 62ο έτος. Έλεγχο αποδοχών και προσλήψεων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, επέκταση ενιαίου μισθολογίου σε ΔΕΚΟ και περιορισμό των αμυντικών δαπανών.

Keywords
Τυχαία Θέματα