«Μάχη» αρχηγών για τις διαπραγματεύσεις

Την ώρα που οι επαφές στο Brussels Group βάσει της ελληνικής λίστας μεταρρυθμίσεων συνεχίζονται, ώστε να μπορέσει να συνεδριάσει το EuroWorking Group μεθαύριο Τετάρτη μέσω τηλεδιάσκεψης, η πορεία της διαπραγμάτευσης με τους εταίρους θα βρεθεί στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης, στις 8 το βράδυ, κατά τη συνεδρίαση στην Ολομέλεια σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών. Την ανάγκη τερματισμού του τεταμένου κλίματος ανάμεσα στην Αθήνα
και το Βερολίνο, τονίζει ο Γιάνης Βαρουφάκης σε συνέντευξή του στη Handelsblatt. Πιθανή συνεδρίαση του EWG πριν το Πάσχα

Αίσθηση όμως από δήλωση μέσω του Αθήνα 9.84 του αντιπροέδρου της Βουλής, Γιάννη Μπαλάφα, που έκανε λόγο για πολιτικούς παράγοντες και οικονομικούς κύκλους οι οποίοι εύχονται να μην καταλήξουμε σε συμφωνία και να προκληθεί οικονομική ασφυξία πτώση του ΣΥΡΙΖΑ ώστε να πάμε σε άλλα κυβερνητικά σχήματα.

Την ίδια ώρα, οι πολυφωνίες και παραφωνίες, εντός της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ, για κεντρικές πολιτικές συνεχίζονται. Εν αναμονή διευκρινίσεων από τον Γιάννη Δραγασάκη για δηλώσεις που φέρεται να έχει κάνει στο κινεζικό πρακτορείο ότι είναι θέμα εβδομάδων η πώληση του πλειοψηφικού πακέτου του ΟΛΠ, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, προερχόμενος από την Αριστερή Πλατφόρμα, Στάθης Λεουτσάκος, είπε κατηγορηματικά πως το λιμάνι του Πειραιά δεν πωλείται, μιλώντας στα Παραπολιτικά fm.

Ενδοκυβερνητικές αντιδράσεις, όμως και για τη δήλωση Καμμένου από τη Νέα Υόρκη ότι η κυβέρνηση προτείνει στις ΗΠΑ συνεκμετάλλευση υδρογονανθράκων, σε ποσοστό 70 - 30. Δεν αποτελεί επίσημη κυβερνητική θέση, σχολίασε στον Αθήνα 9.84 ο Γιάννης Μπαλάφας.

Στις πιθανότητες ενός Grexit αναφέρονται και πάλι σήμερα Ευρωπαίοι αξιωματούχοι και επενδυτές.

"Εκτός τραπεζιού μια ελληνική έξοδος από το ευρώ", δήλωσε ο Ισπανός υπουργός Οικονομικών Λουίς ντε Γκίντος, ενώ ο γνωστός επενδύτης Τζορτζ Σόρος υποβάθμισε την πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ στο 1/3 από 50% την προηγούμενη εβδομάδα.

Αρνητικό κλίμα στον διεθνή Τύπο: "Οι Έλληνες κοροϊδεύουν τους Ευρωπαίους με τις μεταρρυθμίσεις", γράφει η "Bild" σχολιάζοντας πικρόχολα πως η λίστα έχει παρουσιαστεί στους εταίρους μέσω tablet στην ελληνική γλώσσα. "O Τσίπρας παίζει με τη φωτιά. Να αποφασίσει αν η πυξίδα του δείχνει Βρυξέλλες ή Κρεμλίνο", λέει το Spiegel. "Πιέζονται στις αγορές τα ελληνικά ομόλογα", επισημαίνει το Reuters.
Keywords
Τυχαία Θέματα