«Λύση την επόμενη εβδομάδα»

Την επόμενη εβδομάδα θα έχουμε λύσει το θέμα του δημοσίου, δηλώνει ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνης Μανιτάκης, ο οποίος μετέβη εκτάκτως στο Μέγαρο Μαξίμου και συναντήθηκε με τον υπουργό Επικρατείας, Δημήτρη Σταμάτη, την ώρα που οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα εξελίσσονται σε μαραθώνιο. Ο κ. Μανιτάκης χαρακτήρισε άψογη τη συνεργασία του με τα άλλα υπουργεία, λέγοντας ότι όλα αυτά που γράφονται

είναι μυθεύματα. Εν τω μεταξύ, το «αγκάθι» του δημοσίου παραμένει στο τραπέζι των συνομιλιών του Γιάννη Στουρνάρα με την τρόικα, που συνεχίζονται αυτή την ώρα.


Ακολούθως ο υπουργός οικονομικών θα αναχωρήσει για το Δουβλίνο και το αυριανό άτυπο Γιουρογκρούπ, χωρίς κλεισμένη συμφωνία με την τρόικα. Οι ελεγκτές θα παραμείνουν στην Αθήνα έως ότου επιτευχθεί συμφωνία.

Εν τω μεταξύ, το πειθαρχικό δίκαιο για τους δημοσίους υπαλλήλους μαθαίνει σύμφωνα με την εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ ο Πολ Τόμσεν.

Η τρόικα επιχειρεί να διαπιστώσει τους λόγους για τους οποίους είναι χρονοβόρα η έκδοση οριστικών αποφάσεων από τα Πειθαρχικά Συμβούλια, επιμένοντας στην απομάκρυνση 2.000 επίορκων ως τον Ιούνιο και πιθανώς άλλων 5.000 έως τα τέλη του έτους.

Keywords
Τυχαία Θέματα