Λιβύη: «Φιλικά» όπλα στους εξεγερμένους

Ο Μουστάφα Αμπντελτζαλίλ, ο πρόεδρος του Μεταβατικού Εθνικού Συμβουλίου, που εδρεύει στη Βεγγάζη, δήλωσε σήμερα μιλώντας στο γαλλικό δορυφορικό δίκτυο France 24 ότι "φίλοι προμηθεύουν όπλα στους εξεγερμένους κατά του καθεστώτος του Μουάμαρ Καντάφι, ενώ σε μερικές περιπτώσεις τα όπλα αυτά αγοράστηκαν με λιβυκά χρήματα".
"Πράγματι, παραλάβαμε οπλισμό, αλλά δεν είναι επαρκής", τόνισε ο αξιωματούχος, που ηγείται της εξέγερσης κατά του Καντάφι.

"Είτε
με λιβυκά χρήματα προμηθευτήκαμε τον οπλισμό, είτε μέσω φίλων. Τώρα που σας μιλώ δεν μπορώ να τους κατονομάσω, αλλά επιμένω, φίλοι μας έδωσαν όπλα, αγοράσαμε όμως και όπλα με λιβυκά χρήματα", τόνισε ο Μουστάφα Αμπντελτζαλίλ. 

"Η θέση του Κατάρ είναι μια θέση ιστορική από την πλευρά των αράβων", συνέχισε, αλλά "σε ότι αφορά τα όπλα ο ρόλος του Κατάρ είναι πολύ περιορισμένος", τόνισε.

Η "Ομάδα επαφής" για τη Λιβύη προ ημερών αποφάσισε να δοθεί στους λίβυους εξεγερμένους οικονομική βοήθεια, όπως και "υλική στήριξη" αλλά απέφυγε να διευκρινίσει αν πρόκειται για στρατιωτικό εξοπλισμό.

Το Κατάρ, μαζί με την Ιταλία και τη Γαλλία, έχει αναγνωρίσει ως νόμιμο συνομιλητή του το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο.

Το καθεστώς Καντάφι κατηγόρησε την περασμένη εβδομάδα τη χώρα αυτή ότι προμηθεύει στους εξεγερμένους της Βεγγάζης γαλλικούς αντιαρματικούς πυραύλους τύπου Milan.
Keywords
Τυχαία Θέματα