Λιβύη: Έκκληση κατάπαυσης του πυρός

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν επανέλαβε σήμερα ότι υπάρχει "επείγουσα ανάγκη για μια πραγματική κατάπαυση του πυρός" στη Λιβύη και ότι είναι επείγον η Τρίπολη να εμπλακεί σε σοβαρές συνομιλίες που θα αποσκοπούν στο σχηματισμό μιας μεταβατικής κυβέρνησης.

Ο Μπαν σημείωσε ότι η μεταβατική αυτή κυβέρνηση θα πρέπει να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες του λιβυκού λαού.

Ο Μπαν συζήτησε τηλεφωνικά για την κατάπαυση του πυρός και τη μεταβατική κυβέρνηση
με τον λίβυο πρωθυπουργό Αλ Μπαγντάντι Άλι αλ Μαχμούντ, διευκρινίζει ο ΟΗΕ σε ανακοίνωσή του.

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, ο οποίος βρισκόταν σε επίσκεψη στην Αιθιοπία, προσέθεσε ότι ο λίβυος πρωθυπουργός του εξέφρασε "βαθύτατη ανησυχία" για την αύξηση των βομβαρδισμών του ΝΑΤΟ στη χώρα του τις τελευταίες ημέρες.Ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ για τη Λιβύη, Άμπντελ Ελάχ αλ Χάτιμπ, έχει ήδη συζητήσει το θέμα της κατάπαυσης του πυρός και της μεταβατικής κυβέρνησης με λίβυους αξιωματούχους και θα επιστρέψει σύντομα στην Τρίπολη για περαιτέρω συνομιλίες, κατέληξε ο Μπαν.

Η Αφρική Ένωση ανακοίνωσε παράλληλα σήμερα ότι εξακολουθεί να αναζητά μια πολιτική λύση στην κρίση στη Λιβύη παρά τις εντεινόμενες αεροπορικές επιδρομές του ΝΑΤΟ.

"Είμαι πεπεισμένος ότι μόνον μια πολιτική λύση μπορεί να οδηγήσει σε μια διαρκή ειρήνη και να ικανοποιήσει τις θεμιτές προσδοκίες του λιβυκού λαού", δήλωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής της Αφρικανικής Ένωσης Ζαν Πινγκ
Keywords
Τυχαία Θέματα