Λίβανος: Δεν υπάρχει νεκρός

Δύο Ιταλοί κυανόκρανοι τραυματίστηκαν σοβαρά όταν εξερράγη βόμβα την ώρα που έμπαιναν στην νότια πόλη του Λιβάνου Σιδώνα με τα οχήματα του ΟΗΕ, ανακοίνωσε ο υπουργός Άμυνας της Ιταλίας Ιγνάσιο Λα Ρούσα, διαψεύδοντας προηγούμενες πληροφορίες που έκαναν λόγο για ένα νεκρό.

Νωρίτερα, το ιταλικό πρακτορείο Ansa μετέδωσε ότι ένας Ιταλός κυανόκρανος σκοτώθηκε και άλλοι τέσσερις τραυματίστηκαν, ο
ένας εκ των οποίων σοβαρά.

"Έξι Ιταλοί κυανόκρανοι έχουν τραυματιστεί, οι δύο εκ των οποίων σοβαρά, στην επίθεση που έπληξε αυτοκινητοπομπή της Finul στον Λίβανο" δήλωσε ο υπουργός, προσθέτοντας ότι "ο ένας κινδυνεύει να χάσει το ένα μάτι του, ενώ ο άλλος τραυματίστηκε στην καρωτίδα και έχει ήδη υποβληθεί σε εγχείρηση".

"Η επίθεση έπληξε άτομα της επιμελητείας στο εκστρατευτικό σώμα μας σε μία ζώνη που είναι συνήθως ήσυχη, η οποία βρίσκεται εκτός της ζώνης των επιχειρήσεων" πρόσθεσε ο υπουργός, μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Μιλάνο.

Ο κ. Λα Ρούσα σημείωσε ακόμη ότι η επίθεση πραγματοποιήθηκε με έναν υποτυπώδη μηχανισμό και ότι έπληξε ένα τζιπ και όχι ένα θωρακισμένο όχημα.

Στο μεταξύ, ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι μουν καταδίκασε την επίθεση κατά των δυνάμεων των Ηνωμένων Εθνών.

"Καταδικάζω την επίθεση κατά των δυνάμεων της ειρηνευτικής αποστολής του ΟΗΕ που σημειώθηκε στον Λίβανο. Ο ΟΗΕ θα εργαστεί στενά με τις αρχές τους Λιβάνου για μία πλήρη και γρήγορη έρευνα σχετικά με την επίθεση προκειμένου οι δράστες να βρεθούν ενώπιον της δικαιοσύνης" δήλωσε ο γγ των Ηνωμένων Εθνών.
Keywords
Τυχαία Θέματα