Λήξη διορίας για πολυϊατρεία

Συγκεντρωμένοι έξω από πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ σε όλη τη χώρα γιατροί και ασφαλισμένοι, αντιδρώντας στο τελεσίγραφο του προέδρου του Οργανισμού να παραδώσουν έως σήμερα τις Μονάδες και τα ιατρικά υλικά, κι ενώ ο σχετικός νόμος δεν έχει δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Ένταση έξω από τα πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ Νέας Σμύρνης και Καλλιθέας, όταν ελεγκτές του υπουργείου Υγείας επιχείρησαν να εισέλθουν στο κτίριο. Οι γιατροί δηλώνουν ότι θα παραμείνουν

στα κτίρια λειτουργώντας τα εθελοντικά ως κοινωνικά ιατρεία.

Σήμερα η δημοσίευση του νόμου, όπως λέει ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος προειδοποίησε πως "αυτός που δεν παραδίδει, αναλαμβάνει και την ευθύνη για τις τυχόν απώλειες ή τις καταστροφές". Πάντως όπως δήλωσε, η αστυνομία δεν θα εμπλακεί στις καταλήψεις.

Η ομοσπονδία των γιατρών, μάλιστα, απάντησε με εξώδικο, στο οποίο επισημαίνει ότι η διοίκηση δεν μπορεί να ζητά παράδοση των κτιρίων, καθώς δεν έχει τεθεί σε ισχύ ο νόμος για την κατάργηση των πολυϊατρείων και την ένταξή τους στο ΕΣΥ.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το πολυϊατρείο του ΕΟΠΥΥ, στον Άγιο Δημήτριο, με την συμπαράσταση του Μητροπολιτικού Ιατρείου Ελληνικού και άλλων φορέων. Ο Διευθυντής του ΕΟΠΥΥ Δάφνης Μανώλης Παπαδακάκης μίλησε στην Έλενα Μπρέγιαννη.

Αντίστοιχες κινητοποιήσεις οργανώνονται και σε άλλα πολυϊατρεία στην Αττική και στην επαρχία.

«Αυτός που δεν θα παραδίδει δημόσια περιουσία, θα αναλαμβάνει και την ευθύνη» σημείωσε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας σήμερα στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή «Κοινωνία 'Ωρα Mega», με αφορμή την εκπεφρασμένη άρνηση αρκετών γιατρών του ΕΟΠΥΥ των πολυιατρείων του Οργανισμού, να παραδώσουν τα κτίρια, όπου στεγάζονται ιατρικές υπηρεσίες και τα οποία αναμένεται να μετατραπούν σε κέντρα υγείας αστικού τύπου.

Ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε: «Aν κάποιοι νομίζουν ότι θα κάνουν ανταρσία και θα γίνουν ήρωες, μην ονειρεύονται. Δεν θα κάνουμε τίποτα απολύτως. Έχουμε καταγράψει όλα τα μηχανήματα και τα υλικά των πολυιατρείων. Κάθε καταστροφή του ενός ευρώ, θα καταλογισθεί σε αυτόν, που δεν παρέδωσε». Ο υπουργός εξέφρασε την πεποίθηση ότι τα πολυιατρεία του ΕΟΠΥΥ, θα παραδοθούν σε ποσοστό 99%.

Τη στήριξή του στην προσπάθεια του προσωπικού του ΕΟΠΥΥ να κρατήσει ανοικτά τα πολυϊατρεία εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ και καλεί την κυβέρνηση να μην καταφύγει στη βία, προκειμένου να πετύχει τη σφράγισή τους.

Στα πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ στην λεωφόρο Αλεξάνδρας βρέθηκε ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ για το δήμο Αθηναίων, Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

Τα πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ θα παραμείνουν κλειστά για ένα μήνα μέχρι να μετατραπούν σε κέντρα υγείας αστικού τύπου κια ως τότε οι ασφαλισμένοι θα εξυπηρετούνται από τα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων, σύμφωνα με τον διοικητή του ΕΟΠΥΥ, Δημήτρη Κοντό, που μίλησε στους Νεκτάριο Νώτη και Γιάννη Παπαγεωργίου.

Φωτορεπορτάζ: Έλενα Μπρέγιαννη

Keywords
Τυχαία Θέματα