Λεπέν: Είμαστε υποτελείς στους Αμερικανούς

Σκληρή κριτική στην απόφαση της γαλλικής κυβέρνησης να αναστείλει την παράδοση του πρώτου ελικοφόρου πλοίου Mistral στη Ρωσία άσκησε την Πέμπτη η ηγέτιδα της γαλλικής ακροδεξιάς, Μαρίν Λεπέν, σημειώνοντας πως η κίνηση του Παρισιού αντίκειται στα εθνικά συμφέροντα και συνιστά υποχώρηση στις αμερικανικές πιέσεις.«Αυτή η απόφαση είναι πολύ σοβαρή γιατί είναι αντίθετη στα εθνικά συμφέροντα και αποκαλύπτει την υποτέλειά μας στην αμερικανική διπλωματία», σχολίασε χαρακτηριστικά η κ. Λεπέν, μιλώντας

στον ραδιοφωνικό σταθμό RTL.

Τόνισε πως η Γαλλία κινδυνεύει με πρόστιμο σε περίπτωση που δεν παραδώσει τα δύο πολεμικά σκάφη στη Ρωσία, προσθέτοντας πως θέσεις εργασίας στη Γαλλία κινδυνεύουν από την απόφαση του Παρισιού.

Σημειώνεται πως το Εθνικό Μέτωπο της κ. Λεπέν αναδείχθηκε πρώτο γαλλικό κόμμα στις Ευρωεκλογές του Μαΐου, εν μέσω διψήφιου ποσοστού ανεργίας.

Η σύμβαση για τα δύο Mistral, συνολικής αξίας 1,2 δισεκατομμυρίων ευρώ, προβλέπει την παράδοση του πρώτου σκάφους τον Οκτώβριο και του δεύτερου το 2016. Μέχρι πρότινος, ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ δήλωνε πως η Γαλλία τα παραδώσει το πρώτο Mistral αλλά θα επανεξετάσει τη σύμβαση σχετικά με το δεύτερο ελικοφόρο.


ΠΗΓΗ: skai.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα