«Κυβέρνηση το συντομότερο»

«Η χώρα πρέπει να αποκτήσει αμέσως κυβέρνηση και οι διαδικασίες να ολοκληρωθούν αύριο», τόνισε πριν λίγο ο Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά τη συνάντηση του με τον Αντώνη Σαμαρά, στο πλαίσιο των διευρευνητικών επαφών του προέδρου της ΝΔ, για το σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας. Ο κ. Βενιζέλος

τόνισε οτι πρέπει να επιδιωχθεί άριστη λύση με κυβέρνηση εθνικής συνευθύνης με τη συμμετοχή ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ, ΠΑΣΟΚ. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, χαρακτήρισε απογοητευτικές τις δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και υπογράμμισε ότι στόχος μας είναι η μεγαλύτερη δυνατή συνεργασία.
Άκαρπο, όπως αναμενόταν, απέβη το ραντεβού με τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, κατά το οποίο ο κύριος Σαμαράς αναφέρθηκε ρητώς σε «τροποποίηση του προγράμματος, που γίνεται μόνο με επαναδιαπραγμάτευση».

Από την πλευρά του, ο Αλέξης Τσίπρας, ζήτησε «να σταματήσουν τα επικοινωνιακά παιχνίδια» αναφορικά με το άρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να μπει στο κυβερνητικό σχήμα, καθώς, όπως υπογράμμισε, «η δημοκρατία προβλέπει κυβέρνηση και αντιπολίτευση".

Σε λίγη ώρα είναι προγραμματισμένη συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τον Πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνο Καμμένο, ενώ στις 8.30 με τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη.

Keywords
Τυχαία Θέματα