Κύπρος: Σενάρια προσφυγής στο Μηχανισμό Στήριξης

Μετά τις πρωινές δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών, Βάσου Σιαρλή, ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρίστος Χριστοφίδης, παραδέχθηκε το απόγευμα ότι υπάρχει σοβαρή πιθανότητα η Κύπρος να απευθυνθεί στο Μηχανισμό Στήριξης.

Ωστόσο, διευκρίνισε ότι αν τελικά κάτι τέτοιο υλοποιηθεί, θα γίνει για στήριξη του τραπεζικού συστήματος και όχι για το ύψος του δημοσιονομικού ελλείμματος.

Την ίδια ώρα, ο κ. Χριστοφίδης άσκησε κριτική σε ορισμένους οι οποίοι αναπτύσσουν μια παραφιλολογία

σε σχέση με τα μέτρα που θα λάβει η κυβέρνηση, με στόχο, όπως είπε, να προκαλέσουν πανικό για να εξωθήσουν την κυβέρνηση στη λήψη αντιλαϊκών και επιβλαβών μέτρων.

Σε δηλώσεις στο Προεδρικό Μέγαρο, ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος μίλησε για κακόβουλη προσπάθεια να συνδεθεί η λήψη των μέτρων με στόχο τον περιορισμό του δημοσιονομικού ελλείμματος με την πιθανότητα να απευθυνθούμε στο Μηχανισμό για στήριξη του τραπεζικού συστήματος.

«Η Κύπρος δεν θα απευθυνθεί στο Μηχανισμό γιατί θα έχει δημοσιονομικό έλλειμμα 2.5 ή 3%, το οποίο βρίσκεται μάλιστα εντός των κριτηρίων του Μάαστριχτ, εάν τελικά απευθυνθούμε -και αυτό θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο- θα είναι για τη στήριξη του τραπεζικού μας συστήματος», πρόσθεσε.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα