Ρυθμίσει λόγω της επίσκεψης Σόιμπλε

Στην Αθήνα ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών βρίσκεται αυτή την ώρα στο ξενοδοχείο Χίλτον, όπου θα μιλήσει σε εκδήλωση του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου. Με απόφαση της αστυνομίας κλειστοί θα μείνουν από τις 09.30 οι σταθμοί του Μετρό σε Σύνταγμα και Ευαγγελισμό. Οι σταθμοί του μετρό

«Κατεχάκη» και «Μέγαρο Μουσικής» θα κλείσουν από τις 9.30 το πρωί έως και 12.30 το μεσημέρι και από τις 18:00 έως τα μεσάνυχτα, ενώ τα δρομολόγια του τραμ δεν θα τερματίζουν στο Σύνταγμα από τις 9.30. Στο κέντρο της Αθήνας- απαγορεύονται από τις 9:00 έως τις 20:00 οι διαδηλώσεις. Παρ' όλα αυτά, ομάδες πολιτών έχουν εξαγγείλει συγκέντρωση στις 18:30 στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Οι πολίτες αντιδρούν στην επίσκεψη του Γερμανού υπουργού Οικονομικών.

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε θα έχει συναντήσεις με τον Αντώνη Σαμαρά, τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Γιάννη Στουρνάρα, κομίζοντας μηνύματα στήριξης στην ελληνική κυβέρνηση. Το πρόγραμμα του γερμανού υπουργού αρχίζει στις 12:30 με ομιλία του σε εκδήλωση του Ελληνογερμανικού επιμελητηρίου στο Χίλτον.

"Δεν είμαι η υπερτρόικα" δήλωσε λίγο πριν έρθει στην Αθήνα ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, αναφέροντας ότι πραγματοποιεί την επίσκεψη κατόπιν πρόσκλησης του Αντώνη Σαμαρά για να δείξει ότι εμπιστεύεται την Ελλάδα.

"Ο κ. Σόιμπλε δεν μεταβαίνει στην Ελλάδα για να πει στους Έλληνες πώς να εκπληρώσουν τα καθήκοντά τους", δήλωσαν, εξάλλου, κύκλοι του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών ενόψει της αυριανής επίσκεψης στην Αθήνα του Γερμανού Υπουργού Οικονομικών προσθέτοντας ότι αυτό είναι αποστολή της τρόικας. Οι ίδιοι κύκλοι τόνισαν ότι ο κ. Σόιμπλε επιθυμεί να εκφράσει την εμπιστοσύνη του στην ελληνική πλευρα.

Μετά τις συναντήσεις με τον κο Σόιμπλε, αναμένεται να γίνουν ανακοινώσεις για τη δημιουργία του Ελληνικού Αναπτυξιακού Ταμείου, στο οποίο ενεργό ρόλο θα έχει η γερμανική πλευρά. Το κεφάλαιο του Ταμείου θα ανέλθει σε 500 εκατ. ευρώ και φιλοδοξεί να καλύψει την προσπάθεια ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας.

Το Βερολίνο, πάντως, συνεχίζει να στέλνει αυστηρά μηνύματα για τήρηση των δεσμεύσεων, ενώ παραμονή της επίσκεψης Σόιμπλε στην Αθήνα η Κομισιόν έσπευσε να διαψεύσει γερμανικό δημοσίευμα περί ύπαρξης χρηματοδοτικού κενού ύψους 10 δισεκατομμυρίων ευρώ στο τέλος Σεπτεμβρίου.

Την Αθήνα θα επισκεφθεί την Κυριακή και ο υπουργός Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών Τζακ Λου, ο οποίος θα έχει συναντήσεις με τον πρωθυπουργό και τον Υπουργό Οικονομικών.

Keywords
Τυχαία Θέματα