Κρίσιμη σύσκεψη των τριών

Σύσκεψη αποφάσεων και με άρωμα ανασχηματισμού η αποψινή στο Μαξίμου, με τους τρεις κυβερνητικούς εταίρους να μιλούν πλέον για δημόσια ραδιοτηλεόραση και όχι για ΕΡΤ και να οριστικοποιούν το μεταβατικό σχήμα της. Σε άλλη μία κίνηση που σηματοδοτεί το οριστικό κλείσιμο της ΕΡΤ, αναστολή του ανταποδοτικού τέλους υπέρ της ΕΡΤ Α.Ε. αρχής γενομένης από τις 11 Ιουνίου, οπότε και οι οθόνες έδειξαν μαύρο, προβλέπει Κοινή Υπουργική Απόφαση των Γιάννη Στουρνάρα και Σίμου Κεδίκογλου.

Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι «η χρέωση που γίνεται μέσω των λογαριασμών της Δ.Ε.Η. αναστέλλεται έως τη σύσταση νέου φορέα παροχής της δημόσιας ραδιοτηλεοπτικής υπηρεσίας».

Εν αναμονή, όμως, σήμερα δεύτερης και κρισιμότερης δικαστικής απόφασης για την ΕΡΤ. Το Συμβούλιο της Επικρατείας επανέρχεται στις 6μμ, με την Επιτροπή Αναστολών να εξετάζει την αίτηση της ΠΟΣΠΕΡΤ κατά της κοινής υπουργικής απόφασης για το «λουκέτο» στην ΕΡΤ

Η πενταμελής Επιτροπή θα εξετάσει όλες τις πτυχές της ΚΥΑ, κάτι που δεν είχε γίνει μέχρι στιγμής με την προσωρινή διαταγή.

«Δεν σταματάμε τον αγώνα αν δεν ανοίξει όλη η ΕΡΤ ως να μην έκλεισε μια μέρα», διαμηνύουν οι εργαζόμενοι στη δημόσια ραδιοτηλεόραση.
Keywords
Τυχαία Θέματα