Κρίσιμη ψηφοφορία στη Βουλή

Σε κρας τεστ αναδεικνύεται για τον πρωθυπουργό η αποψινή ψηφοφορία στη Βουλή, με τα προαπαιτούμενα. Η συζήτηση στην Ολομέλεια βρίσκεται σε εξέλιξη και η ψηφοφορία αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έως τα μεσάνυχτα, σύμφωνα με την πρόταση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ

Νίκου Φίλη. Η πρόταση υπερψηφίστηκε με μεγαλη πλειοψηφία νωρίτερα στη Διάσκεψη των Προέδρων.Η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου πρότεινε στη Διάσκεψη η συνεδρίαση της Ολομέλειας να γίνει αύριο το πρωί στις 8, προκαλώντας τις σφοδρές αντιδράσεις από τα υππολοιπα κόμματα.

«Αν δεν έχω στήριξη από την Κοινοβουλευτική μου Ομάδα, τότε δυσκολεύομαι να είμαι πρωθυπουργός την επόμενη μέρα», δήλωσε νωρίτερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη δευτερολογία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ένα πράγμα που πρέπει να συζητήσουμε, είναι αν αυτό το δίλημμα που τέθηκε στην ελληνική κυβέρνηση ήταν πλαστό η πραγματικό. Αν πιστεύει κάποιος ότι ο πρωθυπουργός παραπλανήθηκε από κάποιο πλαστό δίλημμα ή κάποια μπλόφα των δανειστών, να βγει να το πει» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

Mόνη εναλλακτική που ακούστηκε ήταν η άποψη του σχεδίου Σόιμπλε από το σύντροφο Λαπαβίτσα, ανέφερε ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας το σχέδιο Σόιμπλε είχε και ένα άλλο σκέλος, το οποίο ήταν και η πτώση της συγκεκριμένης κυβέρνησης. Κανένα από τα δύο αυτά ενδεχόμενα δεν πρόκειται να συμβεί. Εάν δεν με στηρίζει η ΚΟ μου δεν μπορώ να είμαι πρωθυπουργός και την επόμενη ημέρα, σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.
Στη συνεδρίαση, σύμφωνα με πληροφορίες, σημειώθηκε αντιπαράθεση ανάμεσα στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και τον Υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, ο οποίος καταλόγισε ευθύνες στον αντιπρόεδρο λέγοντας ότι φτάσαμε σήμερα εδώ επειδή δεν ήμασταν οχυρωμένοι.

Προηγήθηκε η αναφορά του κ. Δραγασάκη για το εναλλακτικό σχέδιο με τα 22 δισεκατομμύρια ευρώ στο οποίο είχε αναφερθεί ο κ. Λαφαζάνης, τονίζοντας πως τα συγκεκριμένα χρήματα δεν θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν καθώς θα θεωρούνταν πλαστά.

Ορκίστηκε ο Γιώργος Κυρίτσης

Ορκίστηκε στην Ολομέλεια της Βουλής με πολιτικό όρκο, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κυρίτσης, ο οποίος καταλαμβάνει την έδρα του Νίκου Χουντή. Υπενθυμίζεται πως ο Ν. Χουντής παραιτήθηκε από το βουλευτικό αξίωμα ώστε να αναλάβει την έδρα του Μανώλη Γλέζου στην Ευρωβουλή.

Keywords
Τυχαία Θέματα