Κρίσιμη η σημερινή συνάντηση Σαμαρά-Ολάντ

Στις 11 και μισή το πρωί η συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, στο Μέγαρο των Ηλυσίων. Η συνάντηση θα διαρκέσει 45 λεπτά. Δηλώσεις αναμένονται στις 12 και τέταρτο. Ενόψει της συνάντησης ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γάλλο πρόεδρο στον οποίο ανέπτυξε την εθνική στρατηγική. Καλύτερο κλίμα

για την Ελλάδα διαπίστωσε ο πρωθυπουργός μετά τη χθεσινή του συνάντηση με την γερμανίδα Καγκελάριο. Ο κ. Σαμαράς είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τους κυβερνητικούς εταίρους Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη, στους οποίους μετέφερε τα αποτελέσματα της συνάντησης, επισημαίνοντας ότι έγινε το πρώτο βήμα για την αναθέρμανση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών. Ωστόσο, υπογράμμισε ότι οι εταίροι μας αναμένουν την έκθεση της τρόικας.

Στις δηλώσεις της η κα. Μέρκελ υποστήριξε ότι η Γερμανία θέλει να παραμείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη, επισημαίνοντας ωστόσο ότι θα πρέπει  να καλυφθούν όλες οι υποχρεώσεις και να υπάρξουν αποτελέσματα. Παράλληλα παρέπεμψε στην έκθεση της τρόικα για κάθε περαιτέρω συζήτηση. Ο κ. Σαμαράς διαβεβαίωσε ότι η Ελλάδα θα τηρήσει στο ακέραιο της υποχρεώσεις της.

Keywords
Τυχαία Θέματα