Κρίσιμη εβδομάδα για την Κυβέρνηση

Στην άτυπη συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου, τη Δευτέρα, τίθενται επί τάπητος οι προτάσεις του οικονομικού επιτελείου για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα 2012-2015, καθώς και τα μέτρα που συμφωνήθηκαν με τους εκπροσώπους της τρόικας για τον περιορισμό του ελλείμματος του 2011. Υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, θα συνεδριάσει την Τρίτη το Πολιτικό Συμβούλιο του Κινήματος,
όπως ανακοινώθηκε επισήμως από την Ιπποκράτους.

Οι προβλέψεις του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος όπως και τα έκτακτα μέτρα θα οριστικοποιούν σε τακτική συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου περί τα μέσα της εβδομάδας και αφού συνεδριάσουν και τα κοινοβουλευτικά όργανα του ΠΑΣΟΚ θα κατατεθούν στη Βουλή προς το τέλος της εβδομάδας.

Πρόθεση της κυβέρνησης είναι το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, το οποίο θα έχει τη μορφή τριετούς προϋπολογισμού και, ως εκ τούτου, θα είναι σε ένα και μόνο άρθρο, να έχει εγκριθεί από το Κοινοβούλιο πριν από το τέλος του μήνα και τη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις 24 και 25 Ιουνίου.

Νέα αναταραχή προκάλεσε το ενδεχόμενο τοποθέτησης Επιτρόπων σε κρίσιμα υπουργεία, κάτι το οποίο διέψευσε κατηγορηματικά η κυβέρνηση.

Την ανάγκη διαμόρφωσης προγράμματος εθνικής σωτηρίας από μια κυβέρνηση εθνικής διάστασης επεσήμανε στον ΑΘΗΝΑ 9,84 ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Λιντζέρης, ένας εκ των 16 που συνυπέγραψαν την επιστολή προς τον πρωθυπουργό. Άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο καταψήφισης του μεσοπρόθεσμου προγράμματος τονίζοντας: "μην αποκλείετε πλέον ατομικές στάσεις συνείδησης". Νωρίτερα αναφερόμενος στις αποκρατικοποιήσεις δήλωσε πως κανείς δεν είναι διατεθειμένος να βάλει υπογραφή σε ξεπούλημα.

«Είναι εκβιαστικό και ψεύτικο το δίλημμα ψηφίστε το Μεσοπρόθεσμο αλλιώς θα έρθει η χρεοκοπία», τόνισε ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης και υποστήριξε πως «η χώρα κινδυνεύει με χρεοκοπία αν συνεχιστεί ο ίδιος λανθασμένος δρόμος». Επανέλαβε ότι για τη ΝΔ το μόνο που υπάρχει είναι η επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου.  

Keywords
Τυχαία Θέματα